AlgemeenWonen

Zo creëer je meer opbergruimte in huis!

Opbergruimte

Klaag je al jaren over het ruimtegebrek in jouw eigen woning? Struikel je continu over spullen, heb je geen plek meer om nieuwe dingen op te bergen of voel je je simpelweg opgesloten in een veel te kleine woning? Dan is het hoog tijd om hier verandering in te brengen. Gelukkig zijn er tegenwoordig tal van verschillende manieren om extra opbergruimte te creëren. Zelfs in kleine woningen!

Door de jaren heen verzamel je ongelooflijk veel spullen. Keukengerei, tierelantijntjes voor in huis, een steeds verder groeiende garderobe, meubilair en ga zo maar door. Het is dan ook niet gek dat je na een aantal jaar letterlijk je huis uit lijkt te groeien. Dit kun je gelukkig eenvoudig oplossen met behulp van de volgende tips.

Deel een grote ruimte op

Ook in kleine woningen zien we vaak één grote ruimte. Heb je de mazzel dat jouw slaapkamer enorm groot is? Dan kan je hier handig gebruik van maken. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van een scheidingswand om een walk-in-closet te kunnen maken. Dit is ontzettend handig om meer van je garderobe in kwijt te kunnen. Is de walk-in-closet relatief groot? Dan kan je er ook voor kiezen om deze te delen met al je andere gezinsleden. Maak extra ruimte voor kleding, sokken, ondergoed, schoenen en zelfs de favoriete schoudertas van de kinderen of je partner. Je kunt het zo gek nog niet verzinnen! Dit bespaart je eenvoudig veel ruimte in de rest van het huis.

Multifunctionele salontafel

Bijna iedereen beschikt over een salontafel. En omdat je hier al automatisch plaats voor maakt, zal het geen extra ruimte kosten wanneer je voor een zogenaamde multifunctionele salontafel kiest. Dit is een salontafel met extra lades voor meer opbergruimte. Hier kun je alle afstandsbedieningen, tijdschriften, onderzetters en andere benodigdheden voor de woonkamer in kwijt. Niet alleen handig voor het opbergen, maar het voorkomt ook nog eens dat je een zeer rommelig mandje in de woonkamer hebt staan.

Werk met de hoogte in iedere ruimte

We zien vaak dat mensen heel veel opbergruimte proberen te creëren, maar hierbij de hoogte van de ruimte vergeten. Dit zie je ook wel bij de meeste kasten. Deze reiken nog lang niet tot het plafond. En dat is zonde, want zo verlies je veel extra ruimte.

Maak daarom zelf extra planken of koop een hogere kast om deze ruimte voortaan wél te benutten.

Hou er natuurlijk wel rekening mee dat je bij de hoogste planken wel lastiger kunt komen. Plaats hier daarom enkel spullen die je niet op structurele basis gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan het winter- of zomerdekbed in de slaapkamer. Dit is iets wat je slechts één keer per jaar uit de kast trekt en tot die tijd is het netjes opgeborgen.

Maak gebruik van de meterkast

In veel woningen is de meterkast een relatief grote ruimte. Deze kan dan ook vaak voor meer doeleinden worden gebruikt dan enkel als meterkast. Plaats bijvoorbeeld een innovatief opbergsysteem voor al je schoenen. Schoenen in de kast, deurtje dicht en opgeruimd staat netjes. Makkelijker kan bijna niet. Maak gebruik van de ruimte die je hebt. Ook al is deze ruimte niet voor de hand liggend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *