InterieurWonen

Waarom je voor een rolgordijn moet kiezen

Waarom je voor een rolgordijn moet kiezen

Raamdecoratie is van essentieel belang voor iedere woning. Het is niet alleen heel praktisch, maar brengt ook nog eens de nodige sfeer in huis. Daarom is het belangrijk om een weloverwogen keuze te maken op het gebied van raambekleding. Want waar kies je voor en waarom? Verreweg de meest gekozen raambekleding in Nederland zijn rolgordijnen. In dit artikel leggen we uit waarom.

Rolgordijnen zijn natuurlijk niet voor niets zo populair in ons land. Rolgordijnen hebben namelijk heel veel voordelen ten opzichte van andere soorten raambekleding. Hieronder zetten we de belangrijkste voordelen op een rijtje.

Ontzettend veel verschillende mogelijkheden

Op het gebied van rolgordijnen is er een ontzettend groot aanbod te vinden. Van rolgordijnen die extra verduistering bieden tot een lichtdoorlatende stof. Werkelijk alles is mogelijk. Hierdoor zijn rolgordijnen vrijwel voor iedere ruimte te gebruiken. Zowel in de woonkamer als in de slaapkamer. Daarnaast beschik je ook over de mogelijkheid om een zogenaamd duo rolgordijn te bestellen. Dit is een rolgordijn die uit twee verschillende lagen bestaat. Hierdoor kan je de hoeveelheid lichtval geheel naar eigen wens afstemmen. Ook qua kleuren, bediening, verschillende tinten en afwerking zijn er genoeg opties te vinden. Kortom: door te kiezen voor een rolgordijn geniet je van enorme flexibiliteit!

Makkelijk te bedienen

Een groot voordeel van rolgordijnen is dat ze zeer gemakkelijk te bedienen zijn. Je kunt eenvoudig meer privacy in huis creëren door simpelweg de gordijnen te sluiten. Wanneer je juist van meer licht en zon wilt profiteren, bijvoorbeeld om in de winter zoveel mogelijk warmte in huis te halen, kan je de gordijnen weer volledig openzetten. Hierdoor zijn rolgordijnen multifunctioneel en geniet je altijd van een zeer hoog wooncomfort.

Goed isolatievermogen

Rolgordijnen hebben een prima isolatievermogen. Door de gordijnen tijdig te sluiten voorkom je dat de warmte in huis door de ramen ontsnapt. In de zomer kan je de gordijnen juist weer dichthouden om de warmte buitenshuis te houden. Hierdoor geniet je ieder seizoen van een aangename temperatuur in huis. Bovendien bespaar je zo ook nog een stookkosten en elektriciteitskosten. Doordat het gedurende de wintermaanden warmer blijft, zorg je ervoor dat je minder hoeft te stoken. En bij een koelere temperatuur in de zomer hoef je ook geen ventilator of airco te gebruiken. Win-win.

Inbraakpreventie

Het is voor veel mensen de grootste nachtmerrie: inbrekers die huis betreden, de boel vernielen en waardevolle spullen meenemen. Niet alleen door de materiele schade die ontstaat, maar ook zeker de emotionele schade. Het duurt vaak heel lang voordat men zich weer veilig voelt in eigen huis. Daarom is voorkomen belangrijker dan genezen. Hierbij kan de juiste raambekleding zeker een grote rol spelen. Door gebruik te maken van rolgordijnen, zorg je ervoor dat spullen niet onnodig in het zicht liggen. Hierdoor kunnen inbrekers moeilijker de balans opstellen. Want zijn er nou waardevolle spullen aanwezig of niet?

Ben je van huis? Doe dan de rolgordijnen omlaag en laat een lamp branden. Dit is duidelijk zichtbaar door het raam en dan krijgen de inbrekers al snel de indruk dat je gewoon thuis bent. Hierbij slaan potentiële inbrekers jouw woning al snel over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *