Interieur

De beste accessoire voor je interieur

De beste accessoire voor je interieur

Soms heeft je interieur net iets extra’s nodig, en hoe kan je dat extraatje nu beter geven dan met een mooie kamerplant! Kamerplanten zorgen voor meer leven in uw kamer en zijn daarbij ook nog eens een natuurlijke luchtverfrisser. Ze halen de schadelijke stoffen uit de lucht en zorgen daarbij voor een fijne schone lucht. Een plant moet natuurlijk ook goed verzorgd worden en dat is soms nog best lastig, want de ene plant heeft andere behoeften dan de andere. De ene plant moet juist voor zonlicht hebben, terwijl de andere juist een plekje in de schaduw heerlijk vindt. Er is niet één specifieke regel voor het verzorgen van kamerplanten, maar er zijn wel een aantal zaken waar je op moet letten. In deze blog vertellen wij waar je aandacht aan moet geven bij het verzorgen van je groene vrienden!

Aandachtspuntjes bij het verzorgen van een kamerplant

Hierboven is al aangegeven dat er niet een vaste regel is voor het verzorgen van al uw planten. Waar je rekening mee moet houden, zijn de specifieke behoeften van je plant. Deze behoeften kan je vinden op het kaartje van de plant. Hier staat als eerste de hoeveelheid benodigd zonlicht op. Een plant met licht blad heeft meestal wat meer zonlicht nodig dan een plant met donker blad. Daarnaast wordt er ook op het kaartje aangegeven hoe vaak je je kamerplant water moet geven. Weet je niet meer zeker hoeveel water je groene vriend drinkt? Dan is één keer per week bewateren een veilige keuze. Heb je niet zulke groene vingers? Leg dan een laag hydrokorrels onder in de pot. Deze korrels houden water vast wanneer de wortels te veel water krijgen. Wanneer je plant daarna weer dorst heeft, laten de korrels het water weer los. Zo hoef je minder vaak water te geven, echt een ideale uitvinding.

Wanneer je de hoeveelheid zonlicht en de hoeveelheid water in de gaten houdt, ben je al een heel eind op weg. Sommige planten willen graag verpot worden, dan hebben ze iets meer ruimte om te groeien. Als je een beetje let op deze aandachtspunten dan houd je je plant helemaal gezond en tevreden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.