AlgemeenInterieur

4 tips om je schoonmaak motivatie terug te krijgen

4 tips om je schoonmaak motivatie terug te krijgen

Het huishouden wordt ook wel een never ending story genoemd. Het lijkt nooit op te houden. Heb je nét schoongemaakt, liggen de volgende kruimels alweer op de grond en gooien de kinderen de speelgoedbakken over de vloer. Hierdoor lijkt het misschien zelfs ondankbaar werk. Toch merk je het ook direct wanneer je het huishouden níet doet. Als alles maar blijft liggen, dan ziet dit er toch een stuk rommeliger én viezer uit dan wanneer je met lief en leed probeert bij te houden. 

Diep in ons hart weten we natuurlijk allemaal hoe belangrijk het is om het huishouden bij te houden. Toch schort het nog wel eens aan motivatie. Want hoe blijf je gemotiveerd als het binnen no-time weer een rommeltje is? In dit artikel geven we 4 tips om je schoonmaak motivatie terug te krijgen. 

1. Vermijd gezondheidsproblemen 

Schimmel in de badkamer, laagjes stof: ze zijn allemaal broedplaatsen voor de nodige bacteriën. Natuurlijk kan je bacteriën in huis nooit geheel voorkomen. Toch is het wel belangrijk dat je je uiterste best doet om de grootste ziekmakers zoveel mogelijk te vermijden. Zeker met jonge kinderen of met huisgenoten die al kampen met een zwakkere gezondheid of luchtwegen. In dat geval is het helemáál belangrijk om regelmatig schoon te maken, schimmelplekken te verwijderen en stof te voorkomen. 

2. Een opgeruimd huis geeft een opgeruimd hoofd 

Meer aandacht besteden aan het huishouden zorgt er niet alleen voor dat de omgeving een stuk beter wordt voor de gezondheid, maar helpt ook om je hoofd een beetje leeg te maken. Een opgeruimd huis draagt bij aan een opgeruimd hoofd. Maak je je dus veel zorgen, kamp je met ontzettend veel stress en pieker je te veel? Dan kan opruimen en schoonmaken enorm helpen. 

Alleen het schoonmaken al draagt bij aan een beter gevoel. Zet lekker een muziekje op en concentreer je volledig op jouw huishoudelijke taken. Hierdoor zal je al snel merken dat je geen tijd hebt om aan andere dingen te denken. Zo voel je je na een uurtje schoonmaken herboren. 

3. Beloon jezelf 

Ben je met geen man en macht op de been te krijgen? Lukt het je echt totaal niet om ook maar een schrijntje motivatie op te brengen? Probeer dan iets tegenover de klussen te zetten. Misschien leer je je kinderen dat omkopen geen goede oplossing is, maar het is stiekem wel een hele effectieve. Geen zin om schoon te maken deze week? Bedenk dan iets waardoor je er wél zin in krijgt en beloon jezelf na afloop. 

Denk bijvoorbeeld aan een lekkere lunch buiten de deur of een middagje me-time terwijl je partner de kinderen vermaakt. 

4. Goedkoopste sportschool ooit 

Klaag je al tijden dat je geen tijd hebt voor de sportschool of simpelweg het geld niet om hier een abonnement af te sluiten? Nou, dan is schoonmaken precies wat je nodig hebt. Wist je dat je tijdens het schoonmaken behoorlijk wat calorieën kunt verbranden? Eigenlijk is dit dus de goedkoopste en ook nog eens meest eenvoudige work-out ooit. Als je het zo ziet, wordt het een stuk gemakkelijker vol te houden. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.