Interieur

Wanddecoratie: waar moet je op letten?

Wanddecoratie: waar moet je op letten?

Stel je voor dat je net klaar bent met verhuizen, of dat je je woonkamer of keuken wil vernieuwen. Je hebt een mooie nieuwe muur, maar er ontbreekt nog iets. De muur heeft namelijk wel een erg kale uitstraling.. Wanddecoratie biedt in dat geval uitkomst. In deze blog vertellen we jou een paar tips die jij kan gebruiken bij het opfleuren van jouw muur. Lees dus snel verder!

Minder is meer

Of op z’n Engels: Less is more. Sommige mensen hebben de gewoonte om de muur zo veel mogelijk ‘aan te kleden’. Het ene schilderijtje hier, die andere foto daar. Oh, en dat ene souvenirtje die je uit die exotische bestemming mee hebt genomen mag natuurlijk ook niet ontbreken! Maar wat is vaak het resultaat? Een chaotische, te volle muur. Terwijl je denkt dat je juist heel creatief bezig bent geweest, valt het resultaat vaak wat tegen. Het is belangrijk om goed naar de verhouding te kijken van de bestaande accessoires en de wanddecoratie die jij wil ophangen. Natuurlijk is het een persoonlijke smaakkwestie. Maar in veel gevallen geldt: less is more!

Stem alle kleuren op elkaar af

Iedereen heeft wel z’n favoriete kleuren. Kleuren zijn ook vaak trendgevoelig. Wanneer jij al bepaalde kleuren doorvoert in de ruimte, is het vaak verstandig deze ook door te voeren in de wanddecoratie. Beschik je bijvoorbeeld over veel lichte kleuren? Dan is het leuk om wanddecoratie ook te voorzien van lichte kleuren. Dit is bijvoorbeeld ook uitstekend te combineren met natuurlijke materialen. Zorg ervoor dat er een mooie harmonie ontstaat. Daarnaast kun je de kleuren ook afstemmen op de interieurstijl. Heb jij thuis een industriële stijl? Maak dan gebruik van donkere of kleuren. Beschik je over een landelijke interieurstijl? Dan zijn mooie schilderijen en levendige kleuren een prima optie! Bekijk eerst over welke kleuren jouw interieur beschikt, zodat je daarna de kleuren van de wanddecoratie er op af kunt stemmen.

Het formaat muur

Tot slot is het ook handig om te kijken naar het formaat muur. Bij een kleine muur is het vaak mooier om gebruik te maken van kleinere wanddecoratie. Denk bijvoorbeeld aan kleine fotolijstjes of een mooie, stijlvolle klok. Bij een grote muur past een groot schilderij uitstekend. Deze dient vaak als echte blikvanger in jouw interieur. Wil jij een schilderij kopen? Bekijk dan eens de website van Sweet Living Shop. Deze webshop heeft niet alleen erg mooie schilderijen in het assortiment, maar ook genoeg andere accessoires, meubels en veel meer! Bekijk nu snel de website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.