TuinWonen

Buitensauna kopen? Hier moet je aan denken!

Buitensauna kopen? Hier moet je aan denken!

Een sauna wordt door veel mensen nog altijd als luxeproduct beschouwd. Enkel bestemd voor grote woningen en mensen met een goed gevulde portemonnee. Maar wist je dat een sauna tegenwoordig voor iedereen is? Bovendien hoeft deze niet binnen geplaatst te worden. Sterker nog: in Nederland worden sauna’s misschien regelmatig binnen geplaatst, maar in veel andere landen is het juist gebruikelijker om deze buiten te plaatsen. Dit zorgt direct voor veel meer nieuwe mogelijkheden. Overweeg jij ook om een eigen buitenspa te creëren? Om de tuin een oase van rust te laten worden? Dan is een sauna voor buiten precies wat je zoekt. Toch moet deze beslissing wel met zorg worden gemaakt. Maar waar moet je precies aan denken als je een buitensauna koopt? 

Materiaalgebruik 

Bij het kopen van een sauna voor buiten is het met name belangrijk om op het materiaal te letten. Niet ieder materiaal kan immers met weer en wind buiten staan. Het is wel de bedoeling dat je sauna jaren mooi blijft. Daarom moet het hout van de buitensauna tegen heel wat verschillende weersinvloeden bestand zijn. 

Gelukkig zijn er ook in Nederland steeds meer mensen die hun sauna buiten plaatsen. Ga daarom op zoek naar een specialist op het gebied van sauna’s en vraag naar de verschillende mogelijkheden om een buitensauna te plaatsen. Dan weet je zeker dat deze tegen weer en wind bestand is. 

Het is niet alleen goed om naar het materiaal te kijken, maar ook naar de verschillende isolatiemogelijkheden. Goed hard hout in combinatie met stevige isolatie en dubbele beglazing houdt de sauna op elk moment lekker warm. Zelfs als de sneeuw centimeters hoog op de grond ligt, kan jij heerlijk genieten van een warme sauna. 

De juiste grootte 

Vanzelfsprekend moet de sauna wel passen in de tuin. Je moet bovendien ook nog wat ruimte overhouden voor andere tuinactiviteiten. Denk aan buitenspeelgoed voor de kinderen, maar ook aan tuinset op mooie dagen. Meet daarom zorgvuldig op hoeveel ruimte je ongeveer zou kunnen missen. Gelukkig zijn sauna’s tegenwoordig in werkelijk alle soorten en maten verkrijgbaar. Er is dus eigenlijk altijd wel een sauna die in jouw tuin past. 

Waarom een sauna buitenshuis plaatsen? 

Dan de hamvraag: Waarom zou je een sauna in de tuin plaatsen? Een sauna neemt immers ook veel ruimte weg van jouw mooie tuin. Waarom zou je die ruimte opofferen? 

Een sauna biedt heel wat gezondheidsvoordelen. Daarnaast werkt het meestal ook waardeverhogend voor je huis. Daardoor is het een investering die je er uiteindelijk weer gemakkelijk uit kunt halen. Het geeft extra ontspanning en luxe aan je tuin. 

Heb je extra ruimte over en een groter budget tot je beschikking? Creëer dan een eigen wellness plekje met een sauna, jacuzzi en misschien zelfs wel een buitendouche. Zo hoef je nooit meer een afspraak te maken bij de spa, maar geniet je wanneer je maar wilt van de faciliteiten in eigen huis. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.