InterieurWonen

De voordelen van rolgordijnen

De voordelen van rolgordijnen

Stel, je bent net verhuisd of hebt je woonkamer opnieuw ingericht maar er mist nog iets: raamdecoratie. Of het nu om de woonkamer, slaapkamer, keuken of hobbykamer gaat: zonder raamdecoratie is de ruimte simpelweg niet compleet. Het geeft je hele interieur een boost, het biedt de nodige privacy en je kunt er de lichtinval mee reguleren. Dit zijn slechts enkele van de functies van raamdecoratie. Er is tegenwoordig ontzettend veel keuze op het gebied van raamdecoratie. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor jaloezieën, vouwgordijnen of plisségordijnen. Maar wat dacht je van een rolgordijn op maat? Dit is al jarenlang het favoriete type raamdecoratie voor velen. Maar wat maakt dit nu tot favoriet?

Privacy

Een van de voornaamste voordelen van een rolgordijn is toch wel de privacy die het met zich meebrengt. Door middel van rolgordijnen creëer je eenvoudig meer privacy in je woonkamer, slaapkamer of thuiskantoor. Ideaal wanneer je woning bijvoorbeeld aan een drukke weg ligt en je veel last hebt van pottenkijkers of inkijk. Wil je geen pottenkijkers? Draai dan simpelweg het rolgordijn omlaag en geniet van de privacy waar je behoefte aan hebt. Rolgordijnen kun je daarnaast ook nog praktisch benutten tijdens de koude winterdagen door deze juist open te zetten. Zo creëer je meer lichtinval en warmte wanneer de zon buiten schijnt. Bovendien zijn rolgordijnen ook nog eens goed te combineren met overgordijnen. Een rolgordijn wordt namelijk in het raam gehangen en de overgordijnen vallen hier vervolgens mooi overheen. Zo creëer je nóg meer privacy. Maar dat niet alleen, je creëert ook net even wat meer sfeer en warmte.

Isolerende werking

Wist je dat rolgordijnen ook een isolerende werking hebben? Dit werkt als volgt. In de hete zomermaanden rol je de rolgordijnen helemaal omlaag om zo de hitte buitenshuis te houden. Niemand wilt natuurlijk een sauna binnenshuis. In de koude wintermaanden doe je uiteraard het tegenovergestelde, aangezien je er dan juist lekker warm bij wilt zitten binnenshuis. Dan kun je de rolgordijnen openzetten. Zo krijg je ook nog eens gratis warmte wanneer de zon schijnt. Dat scheelt vervolgens weer op je energierekening. Op koude winterdagen wanneer de zon niet schijnt, is het juist weer effectiever om de rolgordijnen omlaag te laten. Op die manier houd je de gestookte warmte binnen.

Naar eigen wens samen te stellen

Tot slot nog een zeer fijn voordeel van rolgordijnen. Je kunt deze vorm van raamdecoratie namelijk helemaal naar eigen wens samenstellen. En dat is natuurlijk erg fijn, want zo weet je helemaal zeker dat de rolgordijnen volledig zullen aansluiten bij jouw interieur. Rolgordijnen zijn tegenwoordig in allerlei materialen, kleuren en afmetingen verkrijgbaar. Je kunt zelf bepalen welk materiaal en welke kleur jouw rolgordijnen krijgen. Ook de afmetingen kun je zelf bepalen. Wel zo fijn, want ieder raam heeft natuurlijk andere afmetingen. Op deze manier kun je dus rolgordijnen naar eigen wens samenstellen en dus een eigen stijl creëren. Wist je dat rolgordijnen zelfs in de badkamer toegepast kunnen worden? Dit is mogelijk wanneer je de juiste stof kiest, die vochtbestendig is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.