TuinWonen

Bestrating tuin aanleggen: 3 slimme bespaartips

bestraten tuin

Nog heel even en we mogen weer genieten van prachtig lenteweer. Als we opnieuw een prachtige zomer tegemoet gaan, zullen de meeste mensen veel tijd doorbrengen in hun eigen tuin. Daarom is het belangrijk dat de tuin er goed uitziet. In de realiteit blijkt dit echter vaak een probleem te zijn. De bestrating van de Nederlandse tuinen is vaak slecht aangelegd en door te weinig onderhoud is het groen verwilderd. Het is geen aantrekkelijke gedachte om hierin de lentemaanden te slijten. De aankomende maanden zullen daarom ook in het teken staan van vernieuwing. Met beide handen het project ‘de tuin’ aanpakken. Meestal speelt de bestrating van de tuin een belangrijke rol. Wanneer dit niet goed wordt uitgevoerd, is het bijna niet mogelijk om lekker te genieten op je eigen terras. Natuurlijk speelt hierbij de financiële situatie ook een belangrijke rol. Je kunt immers geen verbouwingen uitvoeren als de middelen niet toereikend genoeg zijn. Het kan echter lastig zijn om een goedkope stratenmaker te vinden. Daarom geven wij jou 3 slimme bespaartips voor het aanleggen van de bestrating in de tuin.

1.         Zelf doen

Het bestraten van de tuin is een vak apart. Het leggen van simpele tegels kan echter door bijna iedereen worden uitgevoerd. Het gevaar ligt hem in de moeilijkheidsgraad op fysiek vlak. Het is een zware klus, waarbij je vaak uren achtereen op je knieën doorbrengt. Dat moet wel mogelijk zijn. Denk daarom goed aan je eigen fysieke gesteldheid. Het zou immers zonde zijn als je bepaalde spieren overbelast om een mooie tuin te creëren. Bovendien kan het soms erg lastig zijn om het tegelwerk te leggen. Vooral als je gekozen hebt voor moeilijke patronen of aparte tegels. Je kunt veel geld besparen door de bestrating zelf aan te leggen, maar bedenk wel dat dit om enige kennis, vaardigheden en ervaring vraagt. Ook je fysieke gesteldheid speelt een belangrijke rol als je deze keuze wilt maken.

2.         Vraag meerdere offertes aan

Wellicht vind je het een verstandigere keuze om een stratenmaker in te schakelen. Het prijskaartje doet je enigszins twijfelen aan je beslissing. Niet iedereen heeft genoeg spaargeld om vakmensen in te schakelen. Gelukkig kun je profiteren van de prijsverschillen tussen diverse stratenmakers in de omgeving. Door meerdere offertes op te vragen, zie je binnen één oogopslag waar je het voordeligst uit bent. Bedenk wel dat de prijs ook niet alles zegt. Je wilt immers wel genieten van een kwalitatief terras. Lees daarom tevens de reviews van andere klanten om meer te weten te komen over de werkwijze van de stratenmaker.

3.         Kies voor goedkopere tegels

Tegels zijn er in alle soorten en maten. Dit merk je ook aan de verschillende prijsklassen. Door te kiezen voor een goedkopere tegelsoort, zal je merken dat de bestraten prijs drastisch zal dalen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan goedkopere tegels zoals koppelstones. Wanneer je kiest voor luxere tegels met ingewikkelde patronen, zal je merken dat de prijs flink omhoog zal gaan. Kies bewust om meer geld te besparen!

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.