InterieurWonen

Kies je voor PVC of een gietvloer? De verschillen op een rij!

gietvloer

Strakke vloeren in huis zijn helemaal in. Dat heeft verschillende redenen. Allereerst past een strakke vloer uitstekend bij de huidige moderne woontrends. Daarnaast kampen steeds meer mensen met allergieën voor huisstofmijt en stof. Hierdoor kunnen ze doorgaans geen tapijt of andere besmettelijke vloer in huis verdragen. Een strakke vloer is gemakkelijk te reinigen en stof kan zich hier minder goed op nestelen. Daardoor geniet je van meer hygiëne in huis én een fantastische uitstraling.

Een gladde vloer is dus een goede keuze. Maar het kiezen voor de juiste gladde vloer levert nog wel eens problemen op. Ze zijn immers in heel veel verschillende soorten verkrijgbaar, dus voor welke kies je dan? De gietvloer heeft de afgelopen jaren enorm aan populariteit gewonnen. Maar de pvc vloer is ook nog altijd mateloos populair. Of je nu kiest voor een gietvloer of een pvc vloer kopen, beide vloeren hebben zo hun eigen voor- en nadelen. Het is aan jou om te bepalen wat het zwaarst weegt. Kies jij voor een PVC of een gietvloer? Wij hebben de verschillen op een rijtje gezet om je alvast een beetje op weg te helpen.

De prijs


Bij het kopen van een nieuwe vloer speelt de prijs natuurlijk altijd een belangrijke rol. Deze bepaalt of het mogelijk is om binnen je budget te blijven. Wanneer je enkel kijkt naar de prijsverschillen tussen een PVC- en gietvloer, dan is wel duidelijk welke vloer het voordeligst is. Een goede pvc vloer is eigenlijk altijd goedkoper dan een gietvloer. Die lagere prijs van de pvc vloer zegt echter niet alles, want hoewel je dan nog altijd over een fantastische vloer beschikt, is er nog veel meer te zeggen over de duurzaamheid en levensduur van een gietvloer.

Levensduur van de vloer

De levensduur van de vloer bepaalt niet alleen voor een groot deel het wooncomfort, maar ook de uiteindelijke kosten van de vloer. Een vloer kan nog zo mooi en voordelig zijn, maar als deze na enkele jaren al versleten is, ben je op de lange termijn alsnog duurder uit. Daarom is het belangrijk om altijd de juiste balans tussen levensduur en prijs van de vloer te maken. Goede pvc vloeren gaan over het algemeen tussen de 5 en 10 jaar mee gaan. Dat is relatief lang voor een mooie vloer. Bovendien kan een pvc vloer bij goed onderhoud nog véél langer mee gaan. Dit is vooral afhankelijk van je gezinssituatie. In een gezin met huisdieren en rondspelende kinderen zullen er natuurlijk eerder beschadigingen ontstaan dan wanneer je slechts met z’n tweetjes woont.

De gietvloer heeft een levensduur van maar liefst 25 tot 30 jaar. Je doet dus heel lang met dezelfde vloer en deze blijft langdurig in topconditie. Wanneer je dus echt op zoek bent naar een vloer voor de lange termijn en voorlopig geen nieuwe vloeren meer wilt leggen, dan is een gietvloer een uitstekende keuze.

Verschillende soorten

Het is altijd fijn om over genoeg keuzes te beschikken. Handig om zo de vloer geheel op jouw interieur en eigen smaak af te stemmen. Zowel met de gietvloer als de pvc vloer beschik je over talloze verschillende keuzes. Pvc vloeren zijn werkelijk in alle soorten en maten verkrijgbaar en ook de gietvloer wordt steeds meer divers.

Relatief onbekend nog zijn de zogenaamde gietvloeren met flakes. Dit zijn vlokken die in een door jou gewenste kleur kunnen worden toegevoegd aan de vloer voor een nét wat speelser effect. Hierdoor ziet de gietvloer er direct een stuk specialer uit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.