Tuin

Beregeningsysteem: wat is en wat zijn de voordelen?

Beregeningsysteem wat is en wat zijn de voordelen

De beregening van een tuin is echt maatwerk. Veel mensen kiezen ervoor om op zomerse dagen zelf de tuin te sproeien, maar dit blijkt in de praktijk nog ontzettend lastig te zijn. Er wordt al snel te veel of juist te weinig water gebruikt. Iets wat niet alleen de levensduur van al het groen in de tuin kan beïnvloeden, maar ook nog eens voor een hogere waterrekening zorgt. Met een beregeningssysteem zorg je ervoor dat jouw tuin altijd van de juiste hoeveelheid water wordt voorzien. Dit systeem kan eenvoudig bepalen hoeveel water er nodig is om het groen in de tuin in topconditie te houden.

Houd er wel rekening mee dat iedere tuin anders is en ook om een ander systeem zal vagen. Gelukkig zijn de mogelijkheden eindeloos. Laat je daarom van tevoren goed informeren over de verschillende mogelijkheden en leg zorgvuldig uit hoe je tuin in elkaar zit, hoeveel groen hier aanwezig is en wat je verdere specifieke wensen zijn. Hierdoor beschik je uiteindelijk altijd over een beregeningssysteem op maat en kun je van alle bijbehorende voordelen profiteren. Benieuwd welke voordelen dit precies zijn? Je leest er meer over in dit artikel.

Enkel beregening op plekken waar het echt nodig is

Een groot voordeel van een beregeningssysteem is dat dit enkel voor beregening zorgt op de plekken waar dit echt nodig is. Dat betekent dus ook dat je niet voor onnodige kosten komt te staan, omdat de gehele tuin wordt aangepakt terwijl er eigenlijk maar een klein deel gesproeid moet worden. Wanneer het systeem op de juiste manier wordt aangelegd kun je veel meer rendement uit eigen tuin halen. Zo is het mogelijk om kosten te besparen omdat er nooit meer te veel water wordt verbruik, maar kun je ook de levensduur van de planten en bloemen in eigen tuin verlengen.

Water wordt efficiënter gebruikt

Veel mensen maken de fout om hun tuin te sproeien in de vroege ochtend of aan het begin van de avond. Iets waar ze niet bij stilstaan is het feit dat de temperatuur op deze uren nog aardig hoog op kan lopen. Zeker in de ochtend waarna het zonnetje nog door moet komen. Hierdoor wordt het water veel sneller opgenomen door de grond en wordt er dus ook minder efficiënt gebruik van gemaakt. Het gevolg is dat je dus weer heel snel opnieuw kunt sproeien om de planten, bloemen, gras of bomen in topconditie te houden. Een goede manier om het water efficiënter te gebruiken is door in de nacht te sproeien. En aangezien er maar weinig mensen zijn die in de nacht in de tuin zullen staan, komt een beregeningssysteem in dit geval zeker van pas. Hiermee zorg je ervoor dat de tuin in optimale conditie blijft, het water goed benut blijft en je dus ook minder hoeft te betalen aan je waterrekening. Win-win!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *