Wonen

4 redenen om een professionele stukadoor in te schakelen

4 redenen om een professionele stukadoor in te schakelen

Bij het kopen van een oudere woning komen veel woningeigenaren voor hetzelfde probleem te staan. Bij het opknappen van de woning komen ze er namelijk plotseling achter dat de muren van minder goede kwaliteit zijn dan ze hadden verwacht. Om het huis écht in een nieuw jasje te steken, kom je er dan ook bijna niet meer onderuit om de muren op te knappen en zo van een geheel strak resultaat te profiteren. Hierbij komt een stukadoor zeker bij van pas.

Stukadoors worden ingeschakeld bij het uitvoeren van verschillende werkzaamheden in huis. Deze werkzaamheden hebben allemaal te maken met de wanden in huis. Zo kunnen ze bijvoorbeeld spachtelputz aanbrengen of de muren behang- en/of sausklaar maken. Hoewel een stukadoor inschakelen veel voordelen heeft, zijn er ook nog altijd mensen die hopen geld te besparen door dergelijke klussen voor eigen rekening te nemen. Dat is echter lang niet altijd een goed idee. Nog niet overtuigd? Hier zijn 4 redenen om voortaan een professionele stukadoor in te schakelen.

1. Snel resultaat

Natuurlijk kan je er ook voor kiezen om bepaalde werkzaamheden voor eigen rekening te nemen. Maar onthoud wel dat dit over het algemeen enorm veel tijd in beslag neemt. Bovendien is het resultaat lang niet altijd naar wens en kost het een stuk langer voordat het huis weer goed bewoonbaar is.

Professionele stukadoors beschikken over jarenlange ervaring en enorme vakkennis waardoor ze ontzettend snel te werk zullen gaan en het resultaat ook nog eens veel beter is dan jij het ooit zult krijgen. Bovendien werkt het ook nog eens een stuk sneller dan wanneer je bijvoorbeeld een klusbedrijf inschakelt voor het gebruik van plaatmateriaal.

2. Verschillende soorten werkzaamheden

Een stukadoor zal niet alleen in staat zijn om de wanden in huis recht te trekken, maar kan tevens worden ingeschakeld voor andere werkzaamheden. Wanneer je dus weet dat hij zijn werk op de juiste manier aflevert en ook nog eens ontzettend snel is, dan is het een fijn idee als je hem ook voor andere klussen kunt inschakelen. Zo kan een stukadoor bijvoorbeeld ook verf spuiten of granol op de muren aanbrengen. Stukadoors zijn specialisten in alles op het gebied van de wanden in jouw woning.

3. Hoger isolatievermogen

Een stukadoor is niet alleen in staat om een woning optisch mooier te maken, maar kan deze ook nog eens veel beter isoleren door bijvoorbeeld crepi op de muren aan te brengen. Dit is een vorm van isolatie die uitermate goed werkt. Bovendien komt deze vorm van isolatie in de meeste gevallen ook nog eens in aanmerking voor een subsidie, waardoor je onder de streep veel minder kwijt zult zijn en tegelijkertijd van een groot fiscaal voordeel profiteert doordat je minder energie verspilt.

4. Wanden zullen minder zuigen

Oudere wanden hebben doorgaans het kenmerk dat ze een enorme zuigende werking hebben. Dit merk je direct wanneer je gaat behangen of schilderen. Het lijkt vaak wel alsof de verf of lijm sneller in de muur trekt dan jij het voor kunt werken. Hierdoor zullen dergelijke soorten wandafwerking veel minder goed blijven zitten en ook nog eens een minder mooi resultaat opleveren. Door het stukadoren van de wanden zullen deze hun zuigkracht verliezen, waardoor het eenvoudiger is om deze mooi af te werken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *