TuinWonen

Mollen verjagen met carbid, dit zijn de voordelen!

Mollen verjagen met carbid, dit zijn de voordelen!

Mollen zijn ontzettend schattige dieren die je waarschijnlijk niet direct veel kwaads toewenst. Wanneer ze echter hun plekje in jouw tuin veroveren, zijn ze opeens niet zo schattig meer. Een mol kan immers enorm veel ravage aanrichten. Wanneer je pas je tuintje opnieuw hebt aangelegd en eindelijk klaar bent voor de zomer, kan dit kleine beestje alles weer compleet overhoop gooien. Mollen worden door de meeste mensen dan ook als ongedierte beschouwd.

Mollen verjagen is een ander verhaal. Waar je insecten echter zonder blikken of blozen uitroeit, zien we dat men meer moeite heeft om de mol kwaad te doen. Dit is immers een klein diertje wat eigenlijk helemaal geen kwaad in zin heeft. Gelukkig zijn er genoeg diervriendelijke methodes om de mol uit de tuin weg te jagen. Carbid schieten is daar één van. Maar wat zijn de voordelen van deze methode?

Wat is carbid?

Bij carbid moeten de meeste mensen direct aan een oude oudejaarsavond traditie denken. Karbid schieten biedt jou de mogelijkheid om de mooiste knal van allemaal te maken. Letterlijk met een klap het nieuwe jaar in! Bij karbid schieten is het belangrijk dat je de grootste klap maakt. Als je het goed doet kan je het peperdure vuurwerk overtreffen. In sommige provincies is deze traditie nog steeds enorm populair en komen tientallen mensen samen om de mooiste knallen te produceren.

Bij het verjagen van mollen wordt carbid echter op een andere manier gebruikt. Hierbij wordt er geen knal geproduceerd, maar zal een chemische reactie ontstaan die een penetrante lucht tot gevolg zal hebben. Doordat mollen over een zeer sterk reukorgaan beschikken, zullen zij al snel hun molshoop verlaten en een ander plekje zoeken. Zo ben jij direct van de overlast verlost!

wat is carbid

Diervriendelijk

Alhoewel mollen door veel mensen als ongedierte worden beschouwd, beseffen we ook dat deze diertjes weinig kwaad in zin hebben. Zij graven gangenstelsels om in hun eerste levensbehoefte te voorzien. Ze zijn er niet op uit om een ravage aan te richten en weten waarschijnlijk helemaal niet wat er zich bovengronds afspeelt. Jij hebt enkel de pech dat ze jouw tuintje hiervoor hebben uitgezocht. Maar is het dan wel rechtvaardig om zo’n beestje dood te maken? Veel natuurliefhebbers zijn van mening dat dit niet de juiste manier is om van het probleem af te komen. Daarom werd er naar een diervriendelijkere methode gezocht. En voilà: het gebruik van carbid werd een hele hit! Mollen verjagen met carbid is tegenwoordig een zeer populaire methode, ondanks dat deze nog helemaal niet zo lang bestaat. Dat zegt genoeg over de effectiviteit en de slagingskansen van carbidbrokjes.

Effectief

Veel bestrijdingsmiddelen voor mollen zijn weinig effectief. Zelfs een mollenklem zal niet altijd het gewenste effect opleveren. Zeker niet als deze op de verkeerde manier wordt afgesteld. Gelukkig is mollen carbid ontzettend effectief en zijn de slagingskansen groot. Bovendien is het ook nog eens een zeer eenvoudige methode, waardoor iedereen in staat is om deze methode toe te passen. Bedenk wel dat mollen, net als ieder ander dier, onvoorspelbaar kunnen zijn. Het is daardoor nooit met 100% zekerheid te zeggen dat carbid echt helpt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.