InterieurSlaapkamerWonen

Tips om broeken mooi in je slaapkamer op te bergen

Tips om broeken mooi in je slaapkamer op te bergen

Heb jij ook een lade vol met broeken die bijna niet meer dicht gaat? Misschien heb je wel een stoel in je kamer die inmiddels volhangt met broeken die nergens meer bijpassen. Of liggen ze torenhoog opgestapeld en vallen ze allemaal op je hoofd als je er eentje uit trekt? Broeken worden namelijk vaak over het hoofd gezien. Jurkjes, rokjes en bloesjes krijgen een mooi plekje aan een kledingrek, maar broeken liggen vaak op een hoge stapel achterin de kast. Eigenlijk zonde, want waarschijnlijk draag je bijna dagelijks een broek. Daarom is het tijd om op te ruimen en je broeken een welverdiend plekje te geven.

Handdoeken ladder

Gelukkig zijn er ontzettend veel manieren om je broeken stijlvol op te bergen. Ondanks dat er waarschijnlijk tientallen broeken in je kast liggen, zijn er altijd een paar favoriet. Als je altijd je drie of vier favoriete broeken altijd bij de hand wilt hebben, kijk dan eens naar een handdoeken ladder. Deze kan namelijk ook perfect fungeren als broeken rek. Stijlvol en handig!

Het perfecte kledingrek

De keuze in kledingrekken is erg groot. Vergelijk daarom altijd verschillende rekken met elkaar zodat het rek perfect in je kamer past. Er bestaan veel kledingrekken die een handige legplank onderaan hebben. Zo kun je niet alleen je bloesjes en jurkjes ophangen, maar ook je broeken een goed plekje geven.

Opgerold in een kratje

Als je echt té weinig kastruimte hebt, kun je je broeken oprollen in een rustiek houten kratje. Dit is niet alleen handig, maar ziet er ook nog eens onwijs leuk uit! Zet er een aantal naast elkaar in je slaapkamer en je hebt je eigen originele opbergkast. 

Organiseer!

Je netjes opgevouwen broeken in de kast zien er liggend vaak allemaal hetzelfde uit. Hierdoor kan het nog wel eens gebeuren dat je ’s ochtends, in je zoektocht naar de perfecte broek, misgrijpt en zo de hele stapel overhoophaalt. Niet fijn als je haast hebt. Organiseer daarom je broeken (zoals tampered fit of slim fit) op stijl en merk zodat je voortaan makkelijk de juiste broek kunt vinden.

Anders dan anders

Heb je nog een lege witte muur in je kamer? Hang dan een lange kapstok op. Hier kun je niet alleen je broeken aan hangen, maar ook tassen en riemen. Door er een paar schilderijtjes boven te hangen, maak je van deze opbergplek een originele muur.

Hang ze op!

Net als andere kledingstukken kunnen je broeken natuurlijk ook gewoon opgehangen worden. Hang ze bijvoorbeeld ook over een hanger tussen je andere kleding. Of toon je broeken in showroomstijl door douchegordijnhaken te gebruiken. Deze haken zijn écht niet alleen voor de douche! Ze kunnen juist goed gebruikt worden om je broeken aan op te hangen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.