InterieurWonen

Welke vloer kies je in je nieuwe interieur?

Welke vloer kies je in je nieuwe interieur?

Wanneer je aan het kijken bent naar een nieuwe vloer zijn er ontzettend veel verschillende mogelijkheden. Sommige mensen zien door de bomen het bos niet meer. Er zijn een aantal verschillende factoren die belangrijk zijn om mee te wegen wanneer je een nieuwe vloer gaat kiezen. We hebben de belangrijkste voor je op een rijtje gezet.

Kosten

Voordat je op zoek gaat naar alle verschillende soorten vloeren die er zijn is het belangrijk om te beseffen welk type binnen je budget past. Waarschijnlijk vallen er dan een paar soorten vloeren af, maar er zijn nog voldoende vloeren die overblijven. Check de gietvloer prijs voordat je een keuze gaat maken.

Ruimte

De omvang van de ruimte en de toepassing van de nieuwe vloer is een van de belangrijkste onderdelen. In de meeste gevallen plaatst men in de badkamer namelijk een ander soort vloer dan in de woonkamer. Als je meerdere ruimtes voorziet van dezelfde vloer ben je echter goedkoper uit dan gemiddeld.

Schoonmaak

Misschien niet het eerste waar je aan denkt. Maar wat moet je allemaal doen om de nieuwe vloer te onderhouden en goed schoon te houden? Het is belangrijk om hier alvast over na te denken zodat je een vloer kiest die ook praktisch gezien aan alle wensen voldoet.

Uitstraling

De meeste mensen zetten dit onderdeel natuurlijk bovenaan hun lijstje. Het is belangrijk dat je nieuwe vloer er goed uitziet en voldoet aan al je wensen. Laat je echter niet teveel leiden door je gevoel. De praktische zaken zoals kosten en onderhoud zijn op de lange termijn ook zeer belangrijk.

1. Gietvloer

Eenvoudig gezegd is een gietvloer een duurzaam kunststof oppervlak die bestaat uit een kunststof epoxyhars en een vloercoating. Gietvloeren worden vaak toegepast in een modern industrieel interieur maar kunnen ook uitstekend uit de verf komen in een meer traditioneel interieur. Steeds meer particulieren kiezen voor een gietvloer vanwege het gemak in onderhoud en de duurzame eigenschappen. Deze sterke vloer kan tientallen jaren goed blijven.

2. Visgraat vloer van PVC

Een visgraat vloer wordt zo genoemd vanwege de manier waarop de planken gelegd worden. Het gaat hierbij om korte planken die via een zigzag methode gelegd worden. Door het trapsgewijze patroon ontstaat er een diepte-effect. Een visgraten vloer kan je interieur daarom groter doen lijken. Er zijn ook PVC visgraat vloeren die door het kunststof wat eenvoudiger in onderhoud zijn en langer mee gaan.

3. Houten vloer

Een houten vloer is wellicht de meest bekende oplossing. Hout is een veel voorkomende keuze als vloermateriaal en is verkrijgbaar in verschillende stijlen, kleuren, zaagsneden en soorten. Houten vloeren voegen warmte, karakter en stijl toe aan elk huis, of je woning nou oud of nieuw is. Met een beetje geluk en regelmatig onderhoud kunnen houten vloeren een leven lang meegaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.