InterieurWonen

Wat zijn de nieuwste trends rondom raamdecoratie en rolgordijnen? 

nieuwste trends raamdecoratie

Denk je dat de trends op het gebied van raamdecoratie elk jaar steeds hetzelfde is? Dat is het zeker niet. De laatste jaren zijn de trends op het gebied van interieur ontzettend veranderd. De laatste trends op het gebied van raamdecoratie is daarin gelukkig mee veranderd. Ben jij benieuwd wat hip is voor je ramen in 2020? In dit artikel lees je alles over de nieuwste modetrends rondom raamdecoratie en rolgordijnen.

Trend 1: Elektrische rolgordijnen

De mooiste gordijnen die helemaal bij een huis van nu passen, zijn zeker de elektrische rolgordijnen. Deze zijn op afstand te bedienen. Met een druk op de knop bepaal je helemaal zelf hoe licht of hoe donker je het wil hebben in de kamer. Ook zijn elektrische rolgordijnen in veel verschillende kleuren en maten beschikbaar. Ook deze variant gordijnen kun je op maat laten maken, waardoor je dus kunt kiezen voor een oud vertrouwd design, maar dan wel in een modern jasje gegoten.

Elektrische rolgordijnen

Trend 2: Plissé gordijnen

De plissé trend zagen we al een tijdje in de mode. Ben je fan van deze trend? Ook in huis kun je nu maximaal genieten van plissé gordijnen. Dit type gordijn is er in twee varianten: ‘top down’ of ‘top down bottom up’. De eerste houdt in dat je het gordijn alleen van boven naar beneden kan laten zakken. Top down bottom up gordijnen kan je zowel van boven naar beneden laten zakken, maar ook van beneden naar boven laten schuiven. Met plisse gordijnen kun je dus veel kanten op.

Trend 3: Shutters

Dit type raamdecoratie is een knipoog naar de luiken van vroeger. Shutters zijn eigenlijk ook binnenluiken, die je dus aan de binnenkant aan je raamkozijn bevestigt. Met de luiken dicht hoef je niet helemaal in het donker te zitten. De luiken bevatten lamellen en hiermee bepaal je zelf hoe licht of hoe donker je de kamer maakt. Met shutters kun je ook de ramen open zetten, zodat je wel lekker kan doortochten maar daarnaast voldoende privacy hebt.

shutters

Trend 4: Duurzame raamdecoratie

Duurzaam is trendy. In 2020 wordt dat alleen nog maar meer, want we gaan met zijn allen steeds meer aan het milieu denken. Duurzame raamdecoratie is ook in dit jaar verkrijgbaar in allerlei natuurlijke kleuren en materialen. Linnen gordijnen zijn al een tijdje op de markt, maar sinds een jaar kun je ook stoffen gordijnen van hennep en bamboe kopen.

Trend 5: Raamdecoratie op maat

Of je nu in een oud of een nieuw huis woont, raamdecoratie op maat is altijd het fijnste. Zo weet je zeker dat je gordijnen goed aansluiten op de maten van je kozijnen. Die kunnen namelijk onderling nog wel eens van elkaar verschillen. Bij de grote meubelzaken koop je gordijnen in standaard maten. Als je je gordijnen op maat wil, dan kun je het beste terecht bij een specialist bij jou in de buurt.

Trend 6: Kleur mag gezien worden

Raamdecoratie is niet saai, zoals we al hadden gezegd. Zeker in 2020 mag de raamdecoratie weer lekker veel kleur bevatten. Vooral warme kleuren zijn de trend, zoals wijnrood, oud roze, okergeel en mosgroen. Het fijne van deze kleuren is dat ze ook mooi zijn te combineren met heel veel andere kleuren. Heb je een interieur met basic kleuren, dan kunnen de gordijnen zelfs de blikvanger van de kamer zijn. Hou je juist van basic? Antracietgrijs, wit en beige mogen dit jaar natuurlijk ook gewoon. In 2020 bepaal je zelf hoe jij erbij wilt zitten.

Welk type raamdecoratie heeft jouw voorkeur?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *