BadkamerWonen

Inloopdouche inspiratie

Inloopdouche inspiratie

In de badkamer van Nederland zien we steeds vaker een inloopdouche. De inloopdouche wint enorm aan populariteit. Daar zijn wij het helemaal mee eens want het heeft een mooie uitstraling in de badkamer. In dit artikel lees je een aantal mooie ideeën voor een inloopdouche in jouw badkamer.

Glazen doucheschermen

Een inloopdouche is perfect om de badkamer ruimtelijker te maken. Een glazen douchescherm waar het licht eenvoudig doorheen gaat zorgt ervoor doordat de ruimte groter oogt. De inloopdouche is op deze manier geen aparte ruimte maar wordt betrokken bij de badkamer.

Stortdouche voor een heerlijke douchesessie

Een stortdouche mag niet ontbreken in de douche. Een stortdouche is perfect om stress en spanning tegen te gaan in het lichaam. Het geeft namelijk een heerlijk gevoel. Je hebt een hoop keuze wat betreft regendouches. Je kan de stortdouche installeren in het plafond of verwerken in de muur. Een wat eenvoudigere installatie is een opbouw installatie. Dit wil zeggen dat de stortdouche met een glijstang geïnstalleerd wordt op muur.

Een unieke douchevloer

Vaak wordt de inloopdouche betrokken bij de rest van de badkamer. Dit doe je door dezelfde tegels te plaatsen op de vloer en wand. Het is echter ook een leuk idee om de douche eruit te laten springen. Plaats gekleurde tegels of patroon tegels in de inloopdouche wat de inloopdouche accentueert. Je kan dit doortrekken tot de douchewanden van de inloopdouche. Plaats bijvoorbeeld een inloopdouche in zwart en probeer dit te combineren met de tegels in de wand of op de vloer.

Douchebak geïntegreerd in de vloer

De vloer door laten lopen is waar men al snel aan denkt wanneer ze een inloopdouche plaatsen. Het is mogelijk een douchebak te plaatsen in de vloer. Zo heb je geen last van drempels en loopt het geleidelijk over. Het ziet er heel chique uit en net als een unieke douchevloer springt het er op een positieve manier uit.

Douchegoot verwerkt in de vloer

Een inloopdouche heeft een douchegoot nodig om het water te verwerken. Er zijn mooie douchegoten die gezien mogen worden. Heb je liever geen douchegoot? Het is mogelijk een douchegoot te plaatsen die perfect verwerkt wordt in de vloer. Deze is niet te zien waardoor de vloer mooi doorloopt.

Ik hoop dat deze tips je helpen bij je zoektocht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.