InterieurWonen

Hexagon vormen met persoonlijke foto’s als wanddecoratie

Hexagon vormen met persoonlijke foto’s als wanddecoratie

Misschien zegt de hexagon vorm je zo op het eerste moment niets, maar als we het hebben over een gelijkzijdige zeshoek dan weet je precies wat we bedoelen toch? Deze mooie vorm is zowel letterlijk als figuurlijk veelzijdig. De hexagon heeft op zich al een leuke speelse vorm maar door meerdere hexagons aan elkaar te koppelen ontstaat er een zeer creatief figuur. Je kunt de hexagons zo aan elkaar leggen dat er als het ware een grote zeshoek ontstaat, maar het is ook mogelijk om een wat langwerpige ongelijke vorm te maken. Ondanks de ongelijkheid van de hexagon vorm, blijft deze er overigens wel strak uitzien omdat de kanten van de hexagon gelijk zijn en precies tegen elkaar passen. Welk figuur je ook maakt met de hexagons, het zal er altijd strak uitzien.

De bijen weten hoe ze moeten werken met de hexagon

De vorm hexagon komt rechtstreeks uit de natuur. Kijk maar eens goed naar de honingraad van een bijenkorf, deze bestaat uit duizenden kleine hexagons. De bijen hebben de vormpjes allemaal in de zelfde grootte gemaakt en vakkundig tegen elkaar gemonteerd en vervolgens gevuld met overheerlijke zoete honing. De honingraad is als het ware een prachtig kunstwerk. Als je deze natuurlijke vorm in jouw woning wilt aanbrengen dan zijn de hexagon figuren voor aan de wand wellicht een goede keus.

Een persoonlijk hexagon figuur voor aan de wand

Forex is een lichtgewicht kunststof dat ideaal is om haarscherp foto’s en afbeeldingen op te printen. De 5 millimeter dikke paneeltjes hebben de vorm van een 18 cm brede en 21 cm hoge hexagon. Je begrijpt wel dat wanneer je werkelijk van allerlei afbeeldingen en foto’s op de hexagons kan laten drukken, om deze vervolgens met de juiste afstand van elkaar op de muur kunt aanbrengen, er een prachtig strak maar speels en persoonlijk kunstwerk ontstaat.

Hoe werkt het ophangen van de hexagon foto paneeltjes?

De hexagon paneeltjes worden geleverd met een zeer handig ophangsysteem. Het ophangsysteem bestaat uit een stevige maar eenvoudig te verwijderen tape en een magneet. Om de hexagon op te hangen heb je geen boormachine nodig. Je plakt de hexagon als het ware met sterke tape tegen de muur. Vervolgens gebruik je de meegeleverde afstandhouder en plak je de volgende hexagon kaarsrecht langs de andere. Zo ga je door tot alle hexagons die je besteld hebt in de gewenste vorm tegen de muur geplaatst zijn.

De hexagons zijn eenvoudig te wisselen en te verwijderen

Wil je graag een andere volgorde in je hexagon foto’s aanbrengen of wil je enkele hexagons eventueel tijdelijk vervangen voor nieuwe? Dan kun je de hexagon losklikken door middel van de magneet en de andere hexagon op tegen de magneet aanhouden zodat deze blijft hangen. Je kunt dus als je dat wenst heel eenvoudig binnen enkele seconden dagelijks je persoonlijke hexagon kunstwerk aanpassen en veranderen. Ga je verhuizen? Dan trek je de tapes los en neem je het kunstwerk mee naar je nieuwe woning, zonder de muur te beschadigen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.