Wonen

Besparen op televisie en internet

Besparen op televisie en internet

Televisie en internet worden misschien wel het vaakst gebruikt in ons dagelijkse leven. Heb je er ooit wel eens bij stilgestaan hoe vaak je voor de televisie te vinden bent? Hoe vaak je eventjes snel iets opzoekt op internet? Het aantal zal je waarschijnlijk verbazen. De kosten voor internet en televisie kunnen dan ook al snel uit de hand lopen. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van welk abonnement je afsluit en of deze op jouw wensen aansluit. Internet en tv vergelijken is al de eerste stap naar een lagere rekening. Maar wist je dat er nog veel manieren zijn om te besparen op televisie en internet? Wij zetten een aantal tips voor jou op een rijtje.

Kies voor een alles-in-1-pakket

Vaak zien we dat mensen bij verschillende providers abonnementen afsluiten. Vaak gaat het hierbij om providers die op dat moment het voordeligst lijken. Maar wist je dat je veel voordeliger uit kunt zijn als je alle abonnementen bij één provider afsluit? Als je een zogenaamd alles-in-1-pakket afsluit, kan je maandelijks enorm veel geld besparen. Helaas hebben deze pakketten ook wel een groot nadeel. Zo zit je meestal aan een vaste aantal keuzes verbonden. Hierdoor is het niet mogelijk om alles zelf te kiezen. Zo kan je er bijvoorbeeld niet voor kiezen om de internetsnelheid te verhogen als je de rest van het pakket gelijk wilt houden. Bedenk daarom goed wat voor jou belangrijk is. Als de standaard keuzes prima zijn, kan je meestal enorm veel geld besparen door een alles-in-1-pakket af te sluiten.

Kies voor de juiste internetsnelheid

Als je wilt besparen op het internet is het belangrijk om voor de juiste internetsnelheid te kiezen. In de meeste gezinnen wordt het internet enkel gebruikt voor het checken van social media of het zoeken naar bepaalde diensten en producten. Als je internet enkel gebruikt voor shoppen, af en toe een filmpje kijken en je mail checken is 20 Mbits per seconde meer dan voldoende. Als je ook nog eens muziek streamt of films download, kan 30 Mbits per seconde aan te raden zijn.

Bekijk tegelijkertijd ook hoe groot de afhankelijkheid van het internet is. Als gamer heb je bijvoorbeeld meer behoefte aan een hoge internetsnelheid dan iedere andere doorsnee gebruiker. Bovendien kan het voor grote gezinnen ook verstandig zijn om voor een hogere internetsnelheid te kiezen, meer omdat deze door veel personen intensief gebruikt gaat worden. Met internet vergelijken vind jij snel de beste deal voor de internetsnelheid die je nodig hebt.

internet vergelijken

Pas de internetsnelheid altijd aan op je behoeftes. Natuurlijk profiteren we liever allemaal van een hoge internetsnelheid, maar dit is echt niet altijd nodig. Door voor de juiste internetsnelheid te kiezen, kan je enorm veel geld besparen!

Zo bespaar je op televisie

Op televisie kijken besparen lijkt ontzettend moeilijk. De meeste mensen kunnen zich tegenwoordig immers geen leven meer zonder televisie indenken. Toch is er de afgelopen jaren veel veranderd. Zo wordt er steeds minder televisie gekeken door de komst van Netflix. Via een Smart Tv kan je al gauw je favorieten series, films kijken. Ook afleveringen kan je vaak gratis streamen via Youtube. Hierdoor hechten we geen waarde meer aan uitgebreide pakketten voor televisiezenders, we weten immers toch dat we dit niet kijken. Meestal heb je slechts een vaste selectie zenders waar je wél naar kijkt. Het zou dan toch zonde zijn om ook voor al die andere zenders te betalen? Beperk daarom het pakket tot de zenders die je nog wel wilt zien. Zo bespaar je eenvoudig een hoop geld.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *