Interieur

Breng je woonkamer tot leven met fotobehang

Breng je woonkamer tot leven met fotobehang

De woonkamer is een speciale plek in huis. Daar breng je gezellige momenten met elkaar door op de bank, voor de tv, aan tafel tijdens het eten of voor het spelen van een leuk spel. Het is dé plek waar je je lekker kunt ontspannen. Het inrichten van je woonkamer is dan ook iets wat je met zorg doet en waarover nagedacht wordt. Veel mensen kiezen ervoor om de woonkamer wit of in een andere lichte kleur te schilderen, omdat het strak is en neutraal waardoor het niet snel zal vervelen. Als je echter iemand bent die houdt van wat uitdaging of wanneer je bent uitgekeken op je oude behang of je witte muren, behang dan eens een muur met foto behang en breng je woonkamer tot leven.

Waarom kiezen voor fotobehang?

Wil je echt eens iets unieks hebben in je woonkamer dan is fotobehang iets voor jou. Fotobehang kun je in de winkel of op internet bestellen met al bestaande prints of met een foto die je zelf hebt gemaakt. Met je eigen foto heb je een behang dat niemand anders heeft van de natuur, van je gezin of van je geliefde huisdier. Fotobehang wordt gemaakt van speciaal papier en bedrukt met inkt die UV-bestendig is. Dat betekent dat je fotobehang de gedrukte kleur blijft behouden ook als de zon er hele dagen op schijnt. Als je denkt aan behangen, is waarschijnlijk het eerste dat in je opkomt die lelijke naden en blazen die er ontstaan tijdens het behangen. Wat een werk is het altijd om dat weer helemaal mooi glad te krijgen, als het al lukt. Omdat je fotobehang op maat kunt bestellen, heb je geen last van naden en is het aanbrengen veel makkelijker. Wanneer je je eigen foto wilt gebruiken voor fotobehang moet je er rekening mee houden dat hoe hoger de resolutie is van je foto hoe beter de kwaliteit zal zijn van je fotobehang.

Waarom kiezen voor fotobehang

Wat is vlies fotobehang

Vlies fotobehang wordt steeds populairder, omdat het zo makkelijk te hanteren is. Vlies fotobehang bestaat uit lagen van papier waar kunststofvezels tussen zitten. De toplaag van het vliesbehang zorgt voor een goede hechting en maakt dat het behang niet krimpt. Vlies fotobehang heeft enkele voordelen. Je kunt het namelijk makkelijk behangen over een muur met scheurtjes en andere oneffenheden. Daarnaast kun je het aanbrengen zonder dat je het behang moet inweken. Je hebt er geen behangtafel voor nodig, omdat je de lijm op de muur smeert. Zoals ik al zei, vlies fotobehang krimpt niet, maar je hebt ook veel minder last van blazen in het behang. Doordat vlies fotobehang vochtbestendig is, kun je het ook gebruiken in de keuken en op een muur in de badkamer waar het niet direct in contact komt met water. Een extra voordeel is dat het brandvertragend werkt en steeds weer erg makkelijk te verwijderen is.

Fotobehang kiezen

Tegenwoordig vind je niet alleen retro of vintage meubelen, maar er bestaat zelfs retro of vintage behang. Behang bedrukt met kleuren en thema’s die geliefd waren in bijvoorbeeld de jaren zeventig. Met fotobehang kun je kiezen uit vele soorten prints, van bloemen & planten, zon & zee, landschappen, watervallen, tot schilderijwanden van grootmeesters als Rembrandt en Van Gogh. Ook kinderen kunnen hun kamer een persoonlijke tint geven met fotobehang van hun favoriete Disney figuur, Star Wars, Nijntje, sportieve prints en nog veel meer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.