InterieurWonen

Bar in woonkamer – Tips en kosten

Bar in woonkamer - Tips en kosten

Een bar in je woonkamer is de droom van menig man (en vrouw). Maar meestal alleen weggelegd voor de rijken der aarde. Tot nu. Een bar in je keuken of woonkamer hoeft namelijk helemaal niet duur te zijn. We geven je een aantal handige tips en laten je zien dat een heuse bar helemaal niet duur hoeft te zijn. Ook laten we zien hoe je een bar in woonkamer goedkoop financiert met een lening met de laagste rente.

Bar in woonkamer kosten

De makkelijkste manier is natuurlijk om naar een speciaalzaak te gaan en een kant-en-klare bar te bestellen. Je moet er dan wel rekening mee houden dat je gemiddeld zo’n 2.000 euro tot 5.000 euro kwijt bent.

Iets uitdagender is een timmerman inschakelen en een bar in je woonkamer op maat laten timmeren. Maar ook een beetje timmerman vraagt al snel 40 euro per uur en ga er maar vanuit dat hij er minimaal 20 uur mee bezig is. Dan kom je dus ook al snel uit op 800 euro exclusief materiaalkosten.

Tip! Veel leuker en vooral goedkoper is het om zélf een bar in je woonkamer maken. Je hoeft hiervoor niet eens heel handig te zijn en het kost je maximaal een paar honderd euro aan materiaalkosten.

Zelf een bar in woonkamer maken – Het fundament

Een bar in je woonkamer valt of staat met een goed fundament. Letterlijk en figuurlijk. De makkelijkste en stevigste manier is om de fundering te maken van ytong blokken. Dit zijn blokken van cellenbeton: Stevig, robuust en makkelijk te verwerken. Bovendien koop je ytong blokken al voor 2,30 per stuk (60x20x70 cm).

Ytong blokken zijn vervolgens makkelijk op maat te zagen met een gasbetonzaag en te lijmen met blokkenlijm. Zo maak je zelf eenvoudig en in elke vorm, een stevig fundament voor een bar in je woonkamer. Handig ook als je een koelkast of een spoelbak in je bar wilt verwerken!

Tip! Stuc de gasbetonblokken voor een strakke look of schroef er steigerhouten planken tegenaan voor een authentiek uiterlijk.

Het blad van de bar in woonkamer

Als het fundament van de bar staat, is het tijd voor een groot werkblad. Hiervoor heb je verschillende mogelijkheden. Gebruik bijvoorbeeld een aanrechtblad, een eikenhouten tafelblad of maak zelf het blad voor op je bar.

Tip! Een leuk idee is bijvoorbeeld om een op maat gezaagde MDF plaat te omwikkelen met koperplaatfolie. Dit blad past natuurlijk perfect bij een strak gestukt fundament, maar zeker ook bij een met hout afgewerkte toog.

Decoratie van bar in je woonkamer

In feite staat de bar nu al in grote lijnen. Het is alleen nog zaak om de boel aan te kleden. Monteer twee stoere hanglampen aan het plafond boven je bar en koop bijpassende barkrukken. Ben vooral niet bang om een persoonlijke twist aan je bar te geven. Denk bijvoorbeeld aan krijtverf op de muur met cocktailrecepten, een oud reclamebord van een biermerk en drank dispensers.  

Bar in woonkamer financieren

Zoals je ziet, kun je een bar in je woonkamer zo duur of goedkoop maken als je zelf wilt. Maar wat nu als je nog niet genoeg spaargeld hebt opgebouwd? Dan is een bar in je kamer financieren met een persoonlijke lening een goede optie.

Met een persoonlijke lening krijg je in één keer het geldbedrag op je rekening gestort. Van dit geld laat je vervolgens de bar in je woonkamer maken. De persoonlijke lening betaal je daarna in vaste termijn en tegen vaste rente terug. Zo weet je precies waar je aan toe bent.

Tip! Weet je nog niet hoeveel een bar je in woonkamer exact gaat kosten? Dan is een doorlopend krediet misschien beter. Je spreek hierbij een bedrag af met de bank, waarbinnen je onbeperkt mag opnemen en aflossen. Je betaalt alleen een variabele rente over het opgenomen deel.

Tags:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.