InterieurKeukenWonen

Dit zijn de 5 keukentrends van 2019

Dit zijn de 5 keukentrends van 2019

Wil je je keuken renoveren? Dan is het altijd leuk om te kijken welke keukens nu veel verkocht worden. In dit artikel staan daarom de 5 trends voor 2019. Wat staat ons in de toekomst te wachten. Een grondige keukenrenovatie zorgt ervoor dat de gasten net even wat langer naar je nieuwe apparatuur kijken!

Ruwe interieur

In de keuken maken felle, aanwezige kleuren plaats voor natuurlijke kleuren zoals grijs, zwart en bruin. 2019 is meer gericht op de stille vertoning. Het draait om spiritualiteit en welzijn. Materialen die hierbij thuis horen zijn hout, natuursteen en beton. Je ziet steeds vaker natuurlijke materialen die opzichtig worden geëtaleerd. Zo wordt hout gecombineerd met marmer.

Door de donkere kleuren straal je met je keuken rust uit. Kleuren als zwart zorgen ervoor dat je luxe apparatuur juist gaat opvallen. Je ziet steeds vaker dat er voor of een kleur of een materiaal wordt gekozen.

Visgraat muur

Hout is terug van weggeweest! De keukenmuren zijn steeds vaker van hout. Een visgraat muur is dan ook een eyecatcher voor jouw huis. Niet alleen zie je visgraat van hout. Ook komt dit op tegels voor.

Klassieke stijl

Men kiest nu steeds meer voor keukens die teruggaan naar de tijd. Deze keukentrend wordt ook wel ‘New Classic’ genoemd. Ook hierbij komen veel donkere kleuren in terug, maar bij deze stijl wordt het afgewisseld met bruin, blauw en groen. Het voordeel van een matte oppervlak is dat je geen gebruikssporen achterlaat. Zet de radio op Veronica en je maakt de sfeer compleet!

_Klassieke stijl keuken

Waar is de afzuigkap?

Je ziet nu steeds meer reclames (zoals Bora) waarbij de afzuigkap steeds onzichtbaarder wordt. Zo heeft Bora zijn afzuigsysteem naast het fornuis gebouwd. Ook wordt de keuken steeds meer geïntegreerd met de woonkamer. Zo is alles een geheel.

Er zijn vergevorderde plannen om Nederland van het gas af te halen. Koken op inductie komt dan ook steeds vaker voor. Dit is namelijk een snellere manier van koken. Als het aan het kabinet ligt gaat iedereen aankomende jaren van het gas af, ook als je het niet wilt!

Koud, warm, warmer…

Ongetwijfeld heb je de reclames van Quooker voorbij zien komen. De functionele kraan, waarbij je niet alleen koud en warm, maar ook heet water uit je kraan krijgt werd lang gepromoot. Maar niet alleen Quooker verkoopt deze multifunctionele kraan. Tegenwoordig zijn er legio aanbieders!

Zelf je eigen koffie maken

Je ziet steeds meer aanbieders die espressoapparaten verkopen. Je hoeft daardoor niet meer de deur uit om een heerlijk kop koffie te krijgen. Wil je je koffie personaliseren? Je hebt nu ook apparaten die figuurtjes maken van je koffie. Door wat video’s te bekijken word jij een echte barista!

Terrazzo

Smaken verschillen, maar Terrazzo wordt steeds vaker aangeschaft. Je ziet ze op vloeren, op tafels, maar ook op de keukenwanden. Terrazzo heeft een witte achtergrond met daaraan toegevoegd allerlei verschillende spikkels. Zo geef jij je keuken een speelse karakter!

Terrazzo

Wat staat ons aankomende jaren te wachten?

Slimme ovens, geen koelkast meer; ja de technologie gaat door. Door de slimme oven hoef je niet meer voor te verwarmen en kiest hij de beste temperatuur op basis van het gerecht dat je erin stopt. In de toekomst gebruiken we geen koelkast meer. Wat dan wel? Je legt de producten gewoon op verkoelde planken.

Hopelijk heb je hieruit voldoende inspiratie gehaald. Succes met het renoveren van je keuken!

Tags:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.