SlaapkamerWonen

Bonellvering matras, wat is dat precies?

Bonellvering matras

Een bonellvering matras is de perfecte keuze voor mensen die opzoek zijn naar een kwalitatief matras tegen een lagere prijs. Er zijn echter maar weinig mensen die gehoord hebben van dit matras. Binnenvering matras zal je waarschijnlijk een stuk bekender in de oren klinken. Dit terwijl het om hetzelfde matras gaat. Een bonellvering matras is een matras waarbij de veren in het matras samen verbonden zijn tot een zandlopervormig ‘skelet’. De veren worden verbonden door staaldraad, dat maakt het matras ook een stuk dikker en stugger dan andere matrassen. Veel mensen zullen nu direct met opgetrokken wenkbrauwen achter hun beeldscherm zitten. Maar wees gerust, dit hoeft helemaal niet verkeerd te liggen! Sterker nog, een bonellvering matras kent juist talloze voordelen voor een goede en gezonde nachtrust. In dit artikel vertellen we meer over die voordelen en leggen we het verschil uit tussen pocketvering en bonellvering.

De voordelen van een bonellvering matras

Een bonellvering matras kent talloze voordelen. Of het matras ook daadwerkelijk geschikt voor jou is, is compleet afhankelijk van eigen smaak en voorkeur van dikte en stugheid van het matras. Wij hebben de belangrijkste voordelen voor jou op een rijtje gezet:

  • Goedkoop: een bonellvering matras is relatief goedkoop als je deze vergelijkt met andere matrassen. Dit betekent echter niet dat het matras ook direct minder goed of kwalitatief sterk is. Dit matras is een prima optie voor mensen met een klein budget.
  • Comfortabel: de beschrijving van een bonellvering matras klinkt best wel pijnlijk. Een zandlopervormig ‘skelet’ van veren die door staaldraad verbonden zijn? Dat kan toch niet lekker liggen! Niets is gelukkig minder waar. Bij een bonellvering matras is er wel degelijk rekening gehouden met ligcomfort. Bovenop het zogenaamde ‘skelet’ is een topping gevorm van zacht comfortschuim. Dit zorgt voor een comfortabel gevoel tijdens het slapen, zonder dat de stevige kwaliteiten van het matras verloren gaan.
  • Goede ventilatie: een bonellvering matras is de perfecte keuze voor mensen die veel last hebben van nachtelijk transpireren. Deze matrassen zijn zeer goed in het ventileren tussen de lagen, waardoor het bed koel en droog blijft.
  • Geschikt voor elk bed: niet iedereen weet dat een bonellvering matras voor vrijwel elk bed geschikt is. Of je nu een boxspring koopt of een steigerhout slaapkamer meubel in de kamer hebt staan, dit matras is voor elk bed geschikt.

voordelen bonellvering matras

Verschil tussen pocketvering en bonellvering

De meeste matrassen zijn gemaakt van pocket- of bonellvering. Bij pocketvering zijn de veren in aparte ‘pockets’ verweven. Zo bewegen de veren afzonderlijk van elkaar met het lichaam mee. Bij een bonellvering matras bewegen ze samen, doordat alle veren met elkaar in verbinding staan. Een pocketvering matras biedt hierdoor iets meer ondersteuning voor de afzonderlijke ledematen. Of het echt prettiger ligt is afhankelijk van eigen smaak en gevoel van comfort. Een echte ‘winnaar’ kunnen we dan ook niet kiezen uit deze matrassen.

Kies jij voor een bonellvering matras of ga je liever voor een ander soort matras?

Tags:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.