DuurzaamInterieurWonen

Hoe kan ik duurzamer wonen?

De woning

Als je duurzamer wilt wonen is het belangrijk om rekening te houden met de locatie van je woning. Het is makkelijker om rekening te houden met duurzaamheid als je nog op zoek bent naar een woning.

Hoe dichter je bij je werk woont hoe duurzamer je leeft. Je kunt gemakkelijk met de fiets naar je werk in plaats van met de auto. Dit scheelt niet alleen tijd en geld, maar is natuurlijk ook veel beter voor het milieu.

Een kleiner huis verbruikt minder energie, omdat je gewoonweg minder ruimtes hebt die warm gehouden moeten worden. Door te kiezen voor een kleiner huis leef je duurzamer én bespaar je op energiekosten.

duurzamen wonen

Energie

Een andere manier om te besparen op energiekosten is door over te stappen op een andere energieleverancier. Als je overstapt ontvang je namelijk welkomstkorting, je bespaart dus veel geld als je elk jaar overstapt naar een andere energieleverancier.

Op een vergelijkingssite zoals Overstappen.nl kun je gemakkelijk energie vergelijken. Je kunt op de site ook aangeven of je groene of grijze energie wilt hebben. Als je duurzaam wilt wonen dan is groene energie natuurlijk de beste keuze.

energie duurzaam

Afval

Zorg ervoor dat je zo min mogelijk afval hebt. Door minder plastic te kopen en te gebruiken, zet je al een grote stap in de richting van een duurzaam leven. Tegenwoordig verkopen steeds minder winkels plastic tasjes, neem dus vooral je eigen tas mee. Zo zorgen we er samen voor dat er minder plastic wordt geproduceerd.

Je kunt zelf ook een positieve bijdrage leveren aan het milieu door zo min mogelijk producten te kopen die in plastic zijn verpakt. Daarnaast is het ook van belang om je afval zo goed mogelijk te sorteren. Gooi je afval in de daarvoor bestemde bakken.

Het is daarnaast ook belangrijk om producten van goede kwaliteit te kopen. Dit zorgt ervoor dat je minder snel iets hoeft te vervangen, waardoor je dus ook minder afval hebt. Ook bij het kopen van kleding kun je rekening houden met het milieu. Tweedehands kleding is een goed alternatief, maar tegenwoordig verkopen veel winkels ook duurzame kleding.

 

Tags:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.