InterieurWonen

Verschillen tussen een Scandinavisch, industrieel, modern of een landelijk interieur design

Verschillen tussen een Scandinavisch, industrieel, modern of een landelijk interieur design

In magazines, op televisie en in andere bladen zie je prachtige interieurstijlen van verschillende woningen. Je wilt jouw eigen interieur een opknapbeurt te geven gaat naar de woonwinkels om lampen uit te zoeken, stoelen, tafels, banken en nog veel meer. Maar hier tref je een enorm aanbod aan. Enerzijds zou je alles wel willen kopen en daarnaast weet je niet wat er nou bij jouw interieur past. 

De eerste vraag die je moet stellen is welke interieurstijl je in jouw woning wilt hebben of welke stijl je al hebt. Vervolgens kun je het aanbod aan spullen filteren naar de spullen die daarbij passen. Dit zal de hele zoektocht een stuk makkelijker maken! Wij geven je daarom hieronder in het kort meer informatie over de verschillende stijlen die er zijn met extra informatie. 

Een Scandinavisch design

Laten we beginnen met het Scandinavische design. Dit is namelijk zonder twijfel een van de populairste designs. Hoewel je in eerste instantie zult denken wat precies dat voor design, heb je het vaak genoeg gezien. En misschien wel bij je eigen huis. 

Het Scandinavische design straat voornamelijk rustgevendheid uit en is een vriendelijk en open stijl. Elementen van dit design zijn dat er vaak veel gebruik wordt gemaakt van natuurlijk licht van buiten, er wordt veel gebruik gemaakt van hout in de ruimte, er zijn zoveel mogelijk zachte en lichte kleuren en er is vaak een vloerkleed in bijvoorbeeld de vorm van een dierenhuid te zien op de vloer. Deze laatstgenoemde ligt veelal op een houten vloer en er wordt zelden gebruik gemaakt van een vloerkleed over de hele vloer. 

Een industrieel interieur

Een industrieel design voor het interieur is de laatste jaren steeds meer te zien. Enerzijds is het een design waarmee naar het verleden wordt gegrepen en daarnaast heeft het ook iets waarmee het juist modern overkomt. 

Bij een industrieel design is er onderscheid te maken in twee verschillende soorten. Zo is er een wildere vintage variant mogelijk met donkerdere elementen en is er juist een lichtere stijl met strakke en robuuste elementen. Kenmerkende elementen aan een industrieel design zijn de bakstenen muren en metalen en houten elementen in de woning. Naast dat dit steeds meer te zien is in woningen, zijn er ook steeds meer restaurants die kiezen voor een industrieel design in de woning.

Zoek bij dit design naar kenmerkende elementen die hierbij passen, zoals industriële hanglampen bij een industrieel design of richt de muur zo in dat je direct een design voor een industrieel interieur creëert. 

Een modern design

Een moderne stijl voor je interieur kan nog verschillende kanten opgaan. Zo denken we bij een modern design al snel aan een design waar veel gebruik wordt gemaakt van allerlei smart gadgets in de woning die met de smartphone bediend kunnen worden. Dit is inderdaad ook een modern design en iets wat met het verder doorbreken van de mogelijkheden van technologie in de woning ook de komende jaren populairder zal worden. Er zijn namelijk steeds en steeds meer apparaten in de woning die zijn te bedienen vanaf de telefoon. 

Maar daarnaast zijn er nog een aantal soorten stijlen die ook onder een modern design vallen. Zo is er ook de Urban modern design stijl. Dit is een stijl die al snel terug te zien is in moderne appartementen in grote steden. Het is een stijl waarbij een mix is te zien van veel tegenovergestelde stijlen. Denk aan vintage elementen die erin terugkomen en tegelijkertijd minimalistische elementen of extravagante producten. 

Bij een modern design komt ook relatief veel glas voor. Niet alleen grotere ruimen aan de buitenkant, maar ook binnen in het interieur wordt er veel gebruik gemaakt van veel glas. Zo zijn er glazen deuren in de woning zelf en is het soms zo gek niet te bedenken of je kunt wel meer glas toepassen in je interieur. Zie hier bijvoorbeeld 9 voordelen van glazen deuren in huis met mooie afbeeldingen om een indruk op te doen.

Een landelijke interieurstijl

Zoals de naam al doet vermoeden is een landelijk interieur een stijl dat vaker is te zien bij woningen die buiten de steden zijn te vinden. Vroeger was dit een stijl die voornamelijk bij boerderijen was te zien, maar een landelijke interieurstijl heeft zijn eigen stijl gekregen en is bij nog veel meer verschillende soorten woningen te zien. De kleur die voornamelijk wordt gebruikt is wit en er wordt veel gebruik gemaakt van hout.

bij een landelijk design kunnen ook antieke elementen behoren, maar vaak wel tot een beperkte hoeveelheid. Wanneer er teveel antieke elementen worden gebruikt dan wordt er al snel een antiek design gecreëerd. Een simpele manier is om een paar producten uit te zoeken die zorgen voor een antieke uitstraling. Vul je interieur bijvoorbeeld aan met antieke en vintage lampen. Dit is een relatief eenvoudige optie om snel wat meer variatie aan te brengen. 

Een keuze maken en daar naar op zoek

Bepaal enerzijds de stijl die je op het moment al in je woning hebt of de stijl die je juist wilt creëren. Daarna kun je op zoek naar de producten en elementen die bij die stijl passen en die jij mooi vindt staan in jouw woning. 

Het is daarnaast een eenvoudige manier om sneller nog meer inspiratie te zoeken, omdat je niet voorbeelden van allerlei soorten interieurstijlen hoeft te zoeken, maar juist alleen inspiratie hoeft te zoeken van de stijl die jij wilt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *