Algemeen

Tips om verlies van focus tijdens het thuiswerken te voorkomen

Tips om verlies van focus tijdens het thuiswerken te voorkomen

Het nieuwe werken wordt steeds meer omarmd. Bij steeds meer bedrijven is het mogelijk om grotendeels vanuit huis te werken. Dat biedt voordelen. Het is een feit dat thuiswerken erg effectief kan werken. Werknemers ervaren geen reistijd meer, kunnen hun uren zelf indelen en zullen – indien de juiste maatregelen worden getroffen – zelfs productiever zijn. Maar dat geldt helaas niet voor iedereen. Er zijn ook genoeg mensen die het juist als erg pittig ervaren om vanuit huis te werken. Verlies van focus en uitstelgedrag worden hierbij vaak genoemd.


Gelukkig zijn er ook manieren om dit te voorkomen en ervoor te zorgen dat je wél effectief kunt thuiswerken. In dit artikel geven we tips om mee aan de slag te gaan.

Een goede werkruimte 


Verwacht niet dat je gewoon tussen je gezin in aan de slag kunt gaan. Als je denkt dat thuiswerken op die manier mogelijk is, dan ben je echt een illusie rijker. Om effectief te kunnen thuiswerken, moet je echt over een aparte ruimte beschikken. Helaas is niet iedereen gezegend met een extra kamer in huis. Wellicht is het dan ook het overwegen waard om je aandacht naar buiten te verplaatsen. 

Tuyn-kantoor heeft verschillende oplossingen bedacht om mensen met weinig ruimte in huis, tóch nog een fijn plekje te kunnen geven. Een kantoor in eigen tuin is natuurlijk de perfecte oplossing als er onvoldoende ruimte is, maar je toch een eigen plekje wilt realiseren. Al helemaal wanneer je tuin best ruim is en je genoeg ruimte overhoudt voor de kinderen en een fijn terras. Wat staat je dan nog in de weg om een tuinkantoor te realiseren? 

Een tuinkantoor maakt dat je de deur achter je dicht kunt trekken na een lange werkdag en dat je niet onnodig wordt gestoord door de rest van het gezin. Je hebt echt een plekje om je terug te trekken en je werkdag te beginnen. Dit maakt dat je veel efficiënter aan de slag kunt gaan. Naast een kantoor in tuin kan je natuurlijk ook een extra ruimte in huis gebruiken of er eentje realiseren in een bestaande schuur of garage. Ga in elk geval op zoek naar een ruimte die af te sluiten is voor de rest van het gezin en waar je zo min mogelijk last hebt van omgevingsgeluid.

Maak een planning 


Ben jij iemand die altijd wel ziet hoe het gaat? Go with the flow en de rest komt later wel? Dan kan dit een hele fijne manier van leven zijn. Helaas kan het je ook in de weg staan. Zeker wanneer er minder controle is op je werk. Hierdoor kan je bijvoorbeeld belangrijke deadlines mislopen en dingen prioriteit geven die op dat moment juist misschien minder belangrijk zijn. 

Probeer elke dag daarom te beginnen met het maken van een planning. Dit kost slechts enkele minuutjes per dag, maar zo weet je wel precies wat er die dag gedaan moet worden. Hierdoor ga je gestructureerder te werk en verlies je minder snel de focus. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.