Tuin

Olijfboom

Olijfboom

In Nederland is de olijfboom inmiddels helemaal bekend. De boom staat fraai in iedere tuin of woning. Het fraaie uiterlijk heeft de boom te danken aan haar lichtgroene tot zilvergrijze bladeren. De plant houdt van een heerlijk zonnetje, maar is ook zeker goed bestand tegen de koudere weersomstandigheden. Lees hier alles over een olijfboom.

Waarom een olijfboom?

De olijfboom kan prima buiten worden geplaatst. De boom heeft een winterhardheid van -7 tot -10 graden Celsius. Daarnaast kan de boom erg mooi tot bloei komen in het voorjaar. De perfecte situatie heeft een milde winter gevolgd door warme dagen in het voorjaar. Op dat moment groeien er namelijk mooie witte bloemen aan de boom. Dit zijn de voorlopers op de vruchten die later gaan komen. De boom zit dus vol met verrassing die afhankelijk zijn van de weersomstandigheden.

Water geven

Een olijfboom kan het beste leven in een licht vochtige grond. Aangezien de boom wel van een zonnetje houdt, zal de boom ook veel water verdampen. In de zomer kan het zijn dat je de boom twee of drie keer per week moet voorzien van water. Zorg er niet voor dat je de boom te veel water geeft, te veel water is te herkennen aan het laagje wat ontstaat. Hierdoor kunnen  de wortels gaan rotten en dat verkleint de levensduur van de boom. Voorkomen is beter dan genezen, dus zorg ervoor dat je de plant niet te veel water geeft.

Plantenpaspoort

Het plantenpaspoort is een officieel document dat vereist is bij het vrijgeven van verschillende stekken, jonge planten, bomen of zaadjes. Het document dient aanwezig te zijn bij het vervoeren van de planten binnen de Europese Unie. Let bij de aanschaf van jouw olijfboom ook op het bijgevoegde paspoort. Zo weet je namelijk zeker dat de plant van een goede kwaliteit is. De goede kwaliteit van de bomen geeft aan dat de boom geen ziektes en virussen heeft.

Meer informatie

Bestel gemakkelijk jouw olijfboom online. Er is keuze uit een aantal olijfbomen, dus kies die boom die bij jou past en plaats je bestelling. De verzending wordt snel en zorgvuldig opgepakt. Binnen de gehele Europese Unie kunt je reken op de hoogste kwaliteit planten en uitstekende service.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.