Wonen

Last van migraine? Voorkom klachten met de juiste zonwering

Last van migraine? Voorkom klachten met de juiste zonwering

Migraine is een veelvoorkomende aandoening waarbij momenteel zo’n 30.000 mannen en 123.000 vrouwen regelmatig de dokter bezoeken voor hulp, aldus het RIVM. Ben jij een van die ongelukkige mannen of vrouwen die constant door hoofdpijn worden getergerd? Dan ben je waarschijnlijk op zoek naar een manier om klachten te voorkomen – het liefst iets wat je nog niet eerder hebt geprobeerd.

Heb je al aan zonwering met zuignappen gedacht? Bij Sunwise vind je hoogwaardige zonwering vanaf €20 per raam. In dit artikel lees je meer over de zonwering en hoe die je migraineklachten kan helpen voorkomen.

Zo voorkom je migraine-aanvallen met zonwering

Zonwering kan op verschillende manieren helpen om migraine te voorkomen:

  • Zonwering zorgt voor minder fel licht: fel of knipperend licht kan migraine uitlokken. Zonwering vermindert het felle licht dat binnenkomt en kan je zo helpen om hoofdpijn te voorkomen;
  • Zonwering zorgt voor minder schittering: direct zonlicht kan vervelende schitteringen en reflecties veroorzaken die migraine kunnen triggeren. Met zonwering kun je deze schittering verminderen;
  • Koelere kamers: te veel hitte kan ook migraine veroorzaken. Zonwering houdt je kamer koeler door de zonnewarmte buiten te houden, wat prettiger is als je snel last krijgt van je hoofd;
  • Beter slapen: goed slapen is belangrijk om migraine te voorkomen. Zonwering helpt om je slaapkamer donker en rustig te houden, waardoor je beter slaapt en minder kans hebt op migraine.

Waarom zonwering met zuignappen?

Als je op zoek bent naar manieren om je huis te verkoelen, denk je misschien aan airconditioning. Maar zelfs de beste airco op de markt pakt niet het probleem van direct zonlicht aan. Daarnaast kan het geluid van airconditioning je slaap verstoren, overprikkeling veroorzaken en daardoor ook tot hoofdpijn leiden. Daarom is zonwering een betere optie voor het tegengaan van migraine, maar elektrische zonwering is erg duur.  Zonwering met zuignappen biedt een praktische en betaalbare oplossing die zowel de hinder van zonlicht vermindert als een stillere, comfortabelere omgeving creëert, zonder de hoge kosten of het geluid van elektrische systemen.

Waar plaats je zonwering?

Je kunt zonwering aan de buitenkant of de binnenkant van je ramen vastmaken. Het aanbrengen van zonwering aan de buitenkant van je raam is het meest effectief tegen de hitte. Dit komt doordat het doek de warmte kan opvangen voordat deze het raam bereikt, wat helpt om je ruimte koeler te houden. Let wel op, want bij storm of extreem weer is het aan te raden de doeken binnen te halen en ook in de herfst en winter is het beter ze op te bergen. Wil je de zonwering alleen ophangen om binnen wat minder fel licht te ervaren, dan kun je de screens ook aan de binnenkant van je raam plaatsen. Hoewel dit minder goed werkt als het gaat om het tegenhouden van warmte, biedt het alsnog aanzienlijke verkoeling en houdt het het zonlicht goed tegen.

Interesse in zonwering met zuignappen? Bezoek dan de website van Sunwise Screens.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.