InterieurWonen

Hoe vind je de juiste salontafel?

juiste salontafel

Een salontafel is niet alleen erg mooi, maar ook een praktisch tafeltje waar je jouw drankjes en hapjes op kunt zetten. Ook kun je er kaarsjes en andere leuke accessoires op kwijt. Maar hoe vind je nu de juiste salontafel?

Praktische zaken

We nemen aan dat je de salontafel bij een bank gaat zetten in de woonkamer. Hierbij is het belangrijk dat je eerst meet hoe hoog je bank is. Want het is wel zo fijn wanneer je salontafel net zo hoog, of bijna zo hoog is als je bank. Zo kan je er makkelijk bij wanneer je op je bank zit. Zet hierbij je tafeltje ook niet té ver van de bank. Vijftig centimeter is hierbij voldoende. Zo kun je er gemakkelijk langslopen en kun je er nog bij om er iets vanaf te pakken. Probeer ervoor te zorgen dat je niet hoeft op te staan om iets van het tafeltje te pakken. Zo maak je het beste gebruik van je tafel.

Je koopt het liefst pas een salontafel wanneer je al een bank hebt. En mocht je al een bank hebben, dan kun je het formaat van je salontafel beter eerst afmeten alvorens het aan te schaffen. Zo kun je kijken of het mooi past bij je bank, en of het niet te veel opvalt. Je koopt liever salontafeltjes die niet té groot zijn.

industriële salontafel

De uitstraling van je salontafel

Je wilt natuurlijk een mooie salontafel. Zo is een industriele salontafel erg populair vandaag de dag. Maar zijn er nog genoeg andere mogelijkheden. Begin echter altijd bij het bepalen van de vorm. Vaak zijn ze rechthoekig of vierkant. En het hangt van je bank af wat voor vorm het mooiste is. Zo passen ronde salontafels mooi bij een hoekbank, omdat je ze precies in de hoek van de bank kunt zetten. Iedere stijl heeft zo z’n eigen vormen die er het beste bij passen. En je kunt hier het beste achter komen door advies te vragen bij je leverancier.

Uiteraard wil je ook dat het materiaal goed is. Let hierbij op de materialen van andere meubels in je huis. Je kunt het beste kiezen voor materiaal wat niet vaak voorkomt. Is alles van hout? Kies dan voor iets anders. Je kunt ook voor glazen tafels kiezen in dit geval. Maar hierbij komt er wel extra breekbaarheid kijken. Maar natuurlijk is dit niet de regel bij het inrichten van je woonkamer. Je kunt bijvoorbeeld ook experimenteren met verschillende materialen. Zorg er dan wel voor dat je jouw salontafels mag retourneren.

Ten slotte raden wij je aan om naast het advies van experts, ook naar jezelf te luisteren. De salontafel moet natuurlijk in jouw woonkamer komen te staan. En een expert kan je wel advies geven, maar je moet het zelf mooi vinden. Let dus op je eigen stijl, de huidige meubels die je al hebt en de praktische zaken die komen kijken bij een geschikte salontafel. Je wilt een goede keuze maken en achteraf niet merken dat de tafel niet bij je past.

Tags:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.