InterieurWonen

Bijzettafeltjes combineren in huis: 4 handige tips!

bijzettafel

Het combineren van bijzettafels is een ware trend anno 2019. Steeds vaker zien we dat kleine bijzettafeltjes in een groepje bij elkaar worden geplaatst voor een leuke en speelse uitstraling. Ook het komende jaar zal deze trend verder worden doorgevoerd. Natuurlijk zijn we allemaal bekend met het gemak, de veelzijdigheid en de multifunctionaliteit van deze tafeltjes. Vooral de bank tafel mag eigenlijk niet ontbreken in huis. Het fijne is dat je ze op enorm veel verschillende manieren kunt combineren. Toch maken al die verschillende mogelijkheden het er niet bepaald makkelijker op. Ben jij benieuwd hoe je jouw tafeltjes het beste kunt combineren? Ga je voor een speelse en stijlvolle uitstraling zonder dat het lijkt alsof er te veel moeite in is gestoken? Wij geven je 4 handige tips om bijzettafels te combineren in huis.

1. Een mix van bijzettafels

Ook in 2019 zien we dat bijzettafels vaak als groep bij elkaar worden geplaatst. Daarbij is het wel belangrijk dat de tafels iets met elkaar delen. Als je meerdere materialen en stijlen bij elkaar plaatst is de kans groot dat het geheel rommelig oogt. Let ook op de vorm van de tafel. Het combineren van ronde en vierkante tafels is een hele klus, een klus die dikwijls mislukt. Kies daarom altijd voor tafels die met elkaar overeenkomen. Alleen dan creëer je een speels en stijlvol effect.

2. Een speelse knipoog

Natuurlijk is het leuk om meerdere tafeltjes met elkaar te combineren. Toch ontstaat er dan niet altijd het speelse effect waar je naar zoekt. De reden hiervoor is dat er vaak dezelfde hoogtes worden gebruikt. Dat is natuurlijk heel praktisch, maar wel een stuk minder stijlvol. Als je bijzettafels met elkaar wilt combineren is het belangrijk dat je met verschillende hoogtes gaat werken. De mogelijkheden zijn eindeloos! Door te puzzelen met verschillende hoogtes, zal je merken dat je uiteindelijk tot de perfecte opstelling zal komen. Ook hierbij geldt weer dat de tafels wel iets gemeen met elkaar moeten hebben. De hoogtes mogen verschillen, de vormen, materialen en kleuren weer niet.

3. Bijzettafels combineren? Bestel ze in dezelfde winkel!

Als je bijzettafeltjes met elkaar wilt combineren is het belangrijk dat deze veel gemeen met elkaar hebben. Sommige mensen kiezen er voor om tafeltjes bij verschillende winkels te bestellen. Zolang je dezelfde materialen en kleuren gebruikt moet dit geen probleem zijn, toch? In de realiteit blijkt dit toch anders te werken. Ondanks het gebruik van dezelfde materialen, kleuren en vormen is er toch een duidelijk onderscheidt te maken tussen tafeltjes van verschillende leveranciers. Vaak heeft dit te maken met de kwaliteit en het productieproces. Als je een gouden combinatie wilt maken is het verstandig om de tafeltjes bij dezelfde leverancier te bestellen. Zo weet je zeker dat ze niet onder doen voor elkaar.

4. Geschikt voor iedere ruimte

De meeste mensen maken in de woonkamer veelvuldig gebruik van een bijzettafeltje. Toch doe je er goed aan om eens outside-the-box te denken. Ook in andere ruimtes zijn deze tafeltjes enorm geschikt. Wat dacht je van een geweldig tafeltje om jouw steigerhouten slaapkamer mee te verrijken? Ideaal om een nachtlampje of boek op kwijt te kunnen. Ook in de hal komt een extra tafeltje altijd van pas om je sleutels of andere benodigdheden op te stallen. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.