Tuin

4 redenen waarom je een veranda in de tuin zou moeten overwegen

4 redenen waarom je een veranda in de tuin zou moeten overwegen

Het jaar is pas nét begonnen en we kijken nu alweer reikhalzend uit naar het voorjaar. Het moment waarop we weer heerlijk in de tuin kunnen vertoeven, helemaal niets hoeven te doen en heerlijk kunnen genieten van alles wat het buitenleven ons brengt. Dit is tegelijkertijd ook het moment waarop veel van ons de tuin aanpakken. Gereed maken voor een nieuw seizoen. Wil je het dit jaar niet alleen houden bij nieuwe beplanting, maar wil je het eens over een hele andere boeg gooien? Een echte tuin make-over? Dan is een veranda de perfecte keuze. Met een vrijstaande veranda of veranda direct aan de woning geef je jouw tuin direct de make-over die het nodig heeft en verdient.

Nog niet geheel overtuigd? Hier volgen 4 redenen waarom je een veranda in de tuin zou moeten overwegen.

1.      Het hele jaar door te gebruiken


Verreweg het grootste voordeel van een veranda is dat je hier het hele jaar door gebruik van kunt maken. Voor echte buitenmensen is dat een heerlijk idee. Niet meer de gehele winter reikhalzend uitkijken naar het moment dat je éindelijk weer van de tuin gebruik kunt maken, maar gewoon het hele jaar door genieten. Omdat een veranda overkapt is, is het hier op ieder moment van het jaar lekker vertoeven. Bij sommige veranda’s is het zelfs mogelijk om deze volledig af te sluiten.

2.      Waardevermeerdering van het huis


Nog een goede reden om een veranda of vrijstaande veranda aan het huis toe te voegen. Door dit te doen, geniet je namelijk van een waardevermeerdering van het huis. Een veranda geeft het huis namelijk niet alleen iets extra’s, maar biedt ook nog eens veel meer ruimte. Het kan bijna gezien worden als verlengstuk van de woonkamer. De overkapping maakt dat je meer van het buitenleven kunt genieten én tegelijkertijd ook nog eens over extra woonruimte beschikt. Door te investeren in een veranda, investeer je dus ook in een hogere waarde van het huis. Zelfs als je de woning dus ooit wilt verkopen, ontvang je je investering dubbel en dwars terug.

3.      Voor iedere tuin geschikt


Sommige mensen geloven dat veranda’s enkel geschikt zijn voor grote tuinen. Niets is minder waar. Veranda’s zijn namelijk in alle soorten en maten verkrijgbaar. Alles wat je nodig hebt is een tuin. Hoe groot deze tuin is? Dat maakt niet uit. Je kunt de tuin geheel naar eigen wens samenstellen.

Beschik je over een zeer grote tuin en wil je écht dicht bij de natuur zijn? Kies dan voor een vrijstaande veranda in het midden van jouw prachtige, grote tuin. Dichter bij de natuur bestaat bijna niet. Heb je slechts een kleine tuin? Kies dan voor een veranda direct aan het huis. Een fijne zitplek voor jouw gezinnetje. Lekker buiten en toch ook overdekt. Meer heb je niet nodig.

4.      Betaalbaar


Heb je nog altijd het idee dat een veranda enkel iets voor de rijken is? En voor jou onbetaalbaar zal zijn? Dan heb je het mis. Juist doordat veranda’s in alle soorten en maten verkrijgbaar zijn, zijn ze ook in heel veel verschillende prijsklassen verkrijgbaar. Daardoor is er altijd wel een veranda die binnen jouw budget past.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.