Wonen

Ontdek hoe een specialist je trap omtovert tot een echte eyecatcher

Ontdek hoe een specialist je trap omtovert tot een echte eyecatcher

Voor sommige huizeneigenaren is de trap typisch zo’n object waar ze harder op gaan lopen om er zo snel mogelijk weer vanaf te zijn. Is dat voor jou herkenbaar en is jouw beschadigde of versleten trap ook niet bepaald het toonbeeld van perfectie? De monteurs van een traprenovatiespecialist weten daar raad mee. Dit zijn bevlogen professionals die er dagelijks op uittrekken om mensen te verblijden, door van hun trap een echte eyecatcher te maken. Staat het ook op jouw to do list om je trap in een nieuw jasje te steken? Lees snel verder en ontdek hoe je de trap kunt renoveren tot een mooi, stil en veilig object dat absoluut gezien mag worden.

Voordelen van traprenovatie

Het brengt diverse voordelen met zich mee als je ervoor kiest om je trap te laten renoveren. Na de renovatie is die bijvoorbeeld weer voor jaren slijtvast, krasvast en onderhoudsvrij. De mogelijkheden aan stijlvolle materialen zijn zo goed als eindeloos, en passen bij elke denkbare interieurstijl. Ze variëren van laminaat en PVC tot hout en tapijt. Ook til je met een traprenovatie het veiligheidsaspect naar een hoger level. Omdat traptreden in de loop der jaren verslijten, worden ze gevaarlijk en glad. Als je de traptreden van een antislip-toplaag laat voorzien, kun je er weer met een gerust hart overheen lopen. Heb jij een trap die lawaai maakt als je er op- en afloopt? Ook daar is eenvoudig iets aan te doen. Door een speciale lijm toe te passen, ontstaat er namelijk een geluiddempende werking.

Traprenovatie voor open en dichte trappen

Traprenovatie is vakwerk van de bovenste plank, ongeacht of het gaat om een open trap of een dichte trap. Je kunt onder andere kiezen voor een enkelzijdige renovatie als je een open trap hebt. Bij dit type open trap renovatie worden alle traptreden voorzien van nieuwe overzettreden. Kies je voor een volledige renovatie van een open trap, dan worden de treden rondom bekleed. In veel huizen staat er echter een dichte trap, die aan de achterzijde vaak is voorzien van een berging, toilet of trapkast. De treden van een dichte trap zijn verbonden door stootborden, ofwel de staande delen achter de traptreden die aansluiten op de bovenliggende treden. Als je een dichte trap wilt laten renoveren, wordt die voorzien van nieuwe stootborden, overzettreden en sluitlijsten. Door onder de treden ook LED-strips te laten monteren, geef je het geheel een veilige en sfeervolle finishing touch.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.