BadkamerWonen

Infrarood panelen voor je badkamer

Infrarood panelen voor je badkamer

Infrarood panelen zijn uitstekend geschikt als verwarming, niet alleen voor je badkamer maar voor alle sanitaire gedeelten van je woning. Je kunt zelfs kiezen uit verschillende soorten infraroodpanelen voor de badkamer. Je kunt ze niet alleen gebruiken als verwarming, maar even goed als hoofdverwarming. Wat zijn je keuzemogelijkheden en welke voordelen zijn er verbonden aan deze infrarood panelen badkamer?

Stralingswarmte

Infraroodpanelen danken hun doeltreffendheid aan hun stralingswarmte. Die wordt overgedragen aan voorwerpen die zich in hun onmiddellijke nabijheid bevinden. Niets is heerlijker dan extra genieten van de knusse warmte wanneer je uit je bad of van onder de douche stapt, zeker op winterse dagen. Maar ook in het voor- en in het najaar komen er wel eens frissere dagen voor. De infrarood panelen geven razendsnel hun warmte af, maar niet aan de lucht. Met infrarood panelen moet je niet zo nodig je hoofdverwarming aanzetten om van de deugddoende warmte in je badkamer of in je toilet te genieten. Infrarood verwarming is ook energiezuiniger. Ze beschikken namelijk over een zogenaamde slimme thermostaat om het hoogste rendement aan de laagste prijs te leveren.

Soorten infrarood panelen voor je badkamer

Heb je ook interesse voor infrarood panelen als verwarming voor je badkamer en het sanitair gedeelte van je woning? Dan heb je de keuze uit verschillende materialen, een voor een met hun specifieke eigenschappen en voordelen. De meest gebruikte materialen voor infraroodpanelen zijn metaal, glas, keramiek en spiegel infraroodpanelen.

 • Infraroodpanelen uit metaal: deze worden vaak aan een muur of aan het plafond gemonteerd. 
 • Infrarood panelen uit glas: worden zowel als verwarming (horizontaal) als verticaal gebruikt om je handdoeken te drogen. Vanwege hun gewicht worden glazen panelen vooral aan wanden gemonteerd, maar je kunt ze even goed vrijstaand plaatsen. 
 • Keramische panelen: zijn meestal uitgerust met een voorzijde in natuursteen. Ze worden vaak aan een muur gehangen.
 • Infrarood spiegelverwarming: deze functionele verwarming wordt boven de wastafel of aan een muur gehangen. Wordt vaak uitgerust met led verlichting. Deze verwarmde spiegel gebruik je zowel horizontaal als verticaal.

Vermogen infrarood panelen

Het juiste vermogen voor je infraroodpanelen als verwarming is vaak een doorslaggevende factor bij je uiteindelijke keuze. Dat vermogen hangt van meerdere voorwaarden af, en vooral van de gerichtheid, de grootte, het aantal ramen, de hoofdverwarming en de graad van isolatie van je badkamer.

Veiligheid infrarood panelen voor je badkamer

In badkamers heerst een vochtig klimaat. De veiligheid van je infraroodverwarming vraagt dan ook extra aandacht. Kies daarom altijd voor infraroodpanelen met het IP 54 veiligheidslabel. Die zijn niet alleen beschermd tegen spatwater, maar zijn tegelijk ook stofvrij.

De voordelen van infrarood verwarming

Infrarood panelen als bijverwarming voor alle sanitaire ruimten hebben heel wat voordelen, zoals:

 • Snelle opwarmtijd
 • Stijlvolle vormgeving
 • Hebben weinig ruimte nodig
 • Energiezuinig:
 • Je hebt voor infrarood verwarming geen leidingen nodig. De aanwezigheid van een stopcontact is genoeg.
 • Kleinere kans op de vorming van condensatie schadelijke schimmels.
 • Daardoor zijn infraroodpanelen als (bij) verwarming ook gezonder.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.