BadkamerInterieurWonen

Het inrichten van de badkamer: hoe doe je dat?

Het inrichten van de badkamer

Het is een tijdrovende en ook lastige klus om de badkamer compleet opnieuw in te richten. Je wil wel dat deze minimaal vijf jaar meegaat, dus je wil het dan ook gelijk goed doen. Hoe ga je nu te werk om op de juiste manier de badkamer in te richten? In dit artikel staan vijf tips die je zeker niet wilt missen.

Tip 1: Kies een stijl

De stijl van je inrichting is bijna altijd een afspiegeling van je persoonlijkheid. Hoe laat je nu je eigen karakter terugkomen in je badkamer. Doe vooral veel inspiratie op voordat je echt aan de slag gaat. Dit kan via Pinterest, woonmagazines of de bekende meubel- en badkamerwinkels. Een combinatie hiervan kan natuurlijk ook. Maak een bord op Pinterest en kijk in welke winkels ze jouw favoriete sanitair verkopen.

stijl badkamer

Tip 2: Een badkamerplanner

Twijfel je of je de juiste meubels koopt? Dan kun je als tussenstap nog een badkamerplanner gebruiken. Hier kun je instellen wat de formaten zijn van je badkamer. Vervolgens kun je digitaal de meubels op de plekken hangen waar je ze wil hebben. De planner geeft vanzelf aan of het passend is op die plaats. Als je een bad of douchewand op het oog hebt, weet je gelijk welk formaat je moet bestellen.

Tip 3: De vloer en de muren

Als eerste begin je natuurlijk met de vloer en de muren. Voor de badkamer is het handig als de tegels op je vloer slipbestendig zijn. Uiteraard wil je ook dat de tegels van de muren en de vloer goed bij elkaar passen. Stel jezelf ook hier weer de vraag in welke stijl je de tegels wil hebben. Wat past bij jou? Maak van je badkamer een strak geheel door de tegels van dezelfde stijl kleur te kiezen. Zo oogt je badkamer ook heel ruimtelijk.

Tip 4: Welk sanitair vind je mooi?

Onder sanitair worden essentiële voorzieningen voor de badkamer verstaan, zoals kranen, douche meubels, badkuip en wastafels. Bij een strakke en moderne badkamer passen vooral hoekige kranen en een rechthoeken badkuip. Wil je een warme badkamer die ook als thuisspa fungeert? Dan is juist een badkuip met ronde vormen het mooiste. Verder kun je kiezen uit verschillende kleuren en materialen. Wil je wit, grijs, keramiek, marmer of natuursteen? Alles is mogelijk om de badkamer volledig naar jouw smaak in te richten.

Tip 5: De juiste verlichting

Heb je eenmaal de plek van het sanitair bepaald? Dan is de verlichting de volgende stap. Zo kun je led verlichting aanbrengen in de douchecabine, boven de badkuip of wastafel en over de gehele badkamer. Het voordeel is dat je maar een plek hoeft te verlichten waardoor je weer bespaart op stroom.

Na stap vijf kun je aan de slag met leuke accessoires. Of wat dacht je van een beeldscherm met Netflix? Zo kun je urenlang in de badkamer doorbrengen…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.