Wonen

Dit zijn de nieuwste trends bij tegels!

Dit zijn de nieuwste trends bij tegels!

Op het woongebied zijn er weer allerlei trends in 2022. Zo ook voor de vloertegel. In dit artikel ga ik je op de hoogte brengen van de nieuwste en leukste trends voor 2022 wat betreft vloertegels.

Visgraat vloer

De visgraatvloer is al een langere tijd erg populair en je ziet het in veel woningen terug komen. Ook dit jaar doet deze vloer het weer erg goed. Het patroon dat gelegd wordt van de laminaat lijkt op een vissengraat, vandaar de naam. Door het unieke en mooie patroon in de vloer krijgt je woning een moderne uitstraling. Je kunt de visgraat vloer van veel verschillende soorten materialen maken. De meest voorkomende materialen om een visgraat vloer mee te leggen zijn laminaat, PVC en hout.

Grote tegels

Je ziet de laatste tijd ook steeds vaker hele grote tegels terugkomen. Deze worden ook wel de XXL tegels genoemd. Deze tegels zijn meestal rond de 50 centimeter bij 1 meter. Doordat de tegels zo groot zijn geven ze een rustige uitstraling af en lijkt de ruimte een stuk groter. Deze tegels zie je vaak terug in ruimtes als de keuken of de woonkamer. Het is namelijk het mooiste om deze tegels in een grote ruimte te leggen. Als de ruimte te klein is zal het effect van de tegels afnemen.

Marmer tegels

De marmer look is erg populair aan het worden en je ziet het steeds vaker terug in verschillende producten. Denk bijvoorbeeld aan een marmeren tafelblad, marmeren accessoires of een marmeren keukenblad. Ook de marmeren tegels zijn erg in trek. Ze hebben een moderne en luxe uitstraling. Ze zijn ook in verschillende kleuren te verkrijgen. De meeste mensen denken vaak aan de kleur wit met grijs bij marmer, maar je ziet voortaan ook veel zwart marmer. Kies dus een kleur die bij jouw woning past. De marmer tegel wordt vaak gekozen voor een ruimte als het toilet of de badkamer. Maar ook voor een woonkamer of een andere ruimte kan hij erg geschikt en mooi zijn.

Metallic vloertegels

De metallic tegels passen perfect bij de industriële woonstijl. Ze hebben een stoere en robuuste uitstraling. Als je deze woonstijl mooi vindt passen deze tegels dus echt bij jou en je woning. De tegels zijn gemaakt van keramiek. Ze zijn dus niet echt van metaal gemaakt, maar ze geven deze uitstraling wel zeker af. Ook hebben de tegels meestal de kleur van metaal. Je kunt deze tegels eigenlijk in iedere ruimte van je woning leggen, ze staan bijna overal mooi bij.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.