Interieur

Alles wat je wilt weten over de Hongaarse punt vloer

Alles wat je wilt weten over de Hongaarse punt vloer

Met een Hongaarse punt vloer haal je een tijdloze vloer in huis die bij elk modern interieur past. De Hongaarse punt heeft strakke lijnen en accentueert daardoor de lengte van de ruimte. Het legpatroon kan met diverse materialen worden gelegd en met vloerverwarming worden gecombineerd. In dit blog vertellen we je alles wat je moet weten over deze schitterende vloer.

Materialen voor de Hongaarse punt

Hongaarse punt vloeren kunnen met verschillende soorten materialen worden gelegd:

  • PVC
  • Laminaat
  • Hout

Ieder materiaal heeft zo zijn eigen voor- en nadelen: 

Hongaarse punt van PVC

Pvc is eenvoudig te leggen en door de verschillende prints kun je met een pvc vloer vrijwel iedere gewenste uitstraling creëren. Zo is pvc bijvoorbeeld leverbaar met een houtlook of een tegellook.

Het nadeel van PVC vloeren is dat ze schadelijke stoffen kunnen bevatten die versneld vrij kunnen komen als je een pvc vloer met vloerverwarming combineert. Veel mensen zijn hier helaas niet van op de hoogte, gezien de enorme populariteit van pvc vloeren.

Met name de goedkopere vloeren afkomstig uit verre landen, zoals China, kunnen soms schadelijke stoffen bevatten. Als je dus voor een pvc vloer kiest, kies dan altijd voor een vloer van hoge kwaliteit.

Hongaarse punt van laminaat

Veel mensen denken dat laminaat een houten vloer is, maar dat is niet zo. De onderlaag is een samengeperste laag van multiplex met daarop geprint papier dat wordt afgedekt met een kunststof toplaag. In feite is het dus papier wat de laminaatvloer zijn look geeft.

En daardoor treedt het probleem op. Want wanneer laminaat beschadigd is kun je het zeer lastig herstellen. In principe kun je niet meer doen dan de beschadiging met potlood inkleuren die qua kleur zo goed mogelijk overeenkomt met de laminaatvloer.

Hongaarse punt van hout

Hongaarse punt vloeren van hout zijn vanuit het perspectief van duurzaamheid de beste keuze. Hout is immers een natuurlijk hernieuwbaar materiaal en kan bij goed onderhoud een leven lang mee gaan. 

Sterker nog, gedurende de levensduur kun je de vloerkleur zelfs aanpassen. Dat is ideaal als je het interieur wijzigt en de vloer moet veranderen. Hout kan namelijk geschuurd worden en met een nieuwe kleur worden afgewerkt. Niet alleen de kleur is na de behandeling anders, maar ook de vloer. Die ziet er namelijk weer als nieuw uit. Er is geen enkele andere vloersoort die dit voordeel biedt.

Hongaarse punt en vloerverwarming

De Hongaarse puntvloer kan met vloerverwarming worden gecombineerd. Maar zoals eerder aangegeven kan het zijn dat wanneer je een goedkope pvc vloer kiest waarin schadelijke stoffen zitten en je dat gaat combineren met vloerverwarming er schadelijke stoffen versneld vrij kunnen komen.

Bovendien kunnen zowel pvc als laminaatvloeren niet tippen aan het gevoel van een verwarmde houten vloer. Dus als je voldoende budget hebt, dan raden we van harte aan om voor een houten vloer moet vloerverwarming te kiezen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.